diumenge, 23 de febrer del 2014

Campionat Escolar de Barcelona individual

Es presentava un Escolar diferent des del meu punt de vista. Molt pocs jugadors tant a la categoria sots-16 com a la sots-18. És normal que a mesura que augmenta la categoria molts nens ho van deixant i es veu un grup de jugadors més reduït, fins a tal punt que el nivell és molt alt degut a que no hi ha partida fàcil. Un pèl estranya també degut a que hi havia jugadors capdavanters en la categoria sots-16 que no hi eren, com els jugadors de Peona i Peó Ferran Cervelló i Daniel García Ramos, o el del Vila Olímpica Alexandre Ventura. Sens dubte que amb aquests tres jugadors el campionat hagués guanyat prestigi i molt nivell, però d'aquesta manera ha permès que jugadors que a priori no eren favorits tinguessin més protagonisme. En pràcticament totes les categories hi ha hagut un dominador de principi a fi i finalment s'ha acabat imposant.
Alguns hem intentat que això succeís, i com sovint sol passar, en va. Algun dia, algun dia...




Categoria sots-18
Campió: MC Carlos Rojano, de La Colmena, amb set punts de vuit i realitzant un magnífic torneig. Líder de principi a fi, ha demostrat ser el millor jugador de la categoria.
Sots-campió: Màxim Ventura, del Vila Olímpica, amb sis punts i mig de vuit i quallant de la mateixa manera un gran campionat. Ha finalitzat el torneig també invicte.
Tercer classificat: Oriol Porta, de l'Ateneu Colón, amb sis punts de vuit possibles i jugant a un gran nivell en tot moment. Tan sols va perdre amb el primer classificat.



No hi ha hagut massa sorpreses doncs en aquesta categoria sots-18. Ha estat, com es preveia, una categoria igualada i amb matxos molt interessants entre joves promeses dels escacs catalans. Al podi també hi podrien haver entrat forts jugadors com el MC Pau Juan, del Catalunya, o el mateix David Poyato, del Sant Martí, una de les revelacions del torneig. Amb una ronda menys i amb quatre punts i mig trobem al jugador del Catalunya Alejandro Sáez, els mateixos punts que Sergi Liarte, del Sant Andreu, i José Sánchez, de l'Hospitalet.

Classificació final sots-18

Categoria sots-16
Campió: Xavier Martínez Pla, del Tres Peons, amb sis punts i mig de vuit possibles i acabant invicte. Va defensar el primer tauler en pràcticament totes les rondes.
Sots-campió: Max Orteu, de l'Escola d'Escacs de Barcelona, amb sis punts de vuit possibles i jugant una ronda menys. L'última ronda ha estat decisiva.
Tercer classificat: Jaume Lladós, de Peona i Peó, amb sis punts de vuit possibles i guanyant cinc partides seguides. Gran sprint d'aquest jugador en les rondes finals.

Bad luck Mr. Collell, once again.
En una categoria on, curiosament, els tres primers classificats han estat jugadors de primer any, hi ha hagut emoció fins al final, i és que el que semblava que seria el campió indiscutiblement va haver de suar per empatar amb el que seria el tercer classificat, que buscava la victòria en un acte de valentia. La partida entre Carlos Hernández (4t classificat) i Max Orteu, que va decidir la segona plaça, va ser apassionant, i és que la partida es va capgirar diverses vegades, i finalment en Max es va endur el punt. Bon torneig de Raúl Navarro, de l'Ateneu Colón, una de les revelacions del torneig.

Personalment vaig estar amunt durant tot el campionat, i la veritat és que va ser una autèntica frustració acabar vuitè després de liderar el torneig en més d'una ronda i aguantar el frec a frec amb el líder durant forces jornades. Amb una partida menys es va posar difícil assolir el primer lloc i dues derrotes seguides em van apartar dels cinc primers. No hi va haver sort, però molt satisfet amb el joc desplegat.

Classificació final sots-16

Categoria sots-14
Campió: Xavier Povill, de Peona i Peó, amb set punts de vuit possibles i estan a un altíssim nivell. Líder del torneig en tot moment, va estar esplèndid en els moments clau.
Sots-campió: Guillem Porta, de l'Ateneu Colón, amb sis punts i mig de vuit possibles i guanyant una última ronda decisiva amb un rival directe.
Tercer classificat (en aquest cas classificada): Andrea Jausàs, de l'EDAMI, amb sis punts i mig de vuit possibles i sent l'única noia en entrar al podi en totes les categories.

També molta emoció en aquesta categoria sots-14, el líder amb unes taules en tenia prou però la partida va ser disputada. En els matxos directes d'aquesta última ronda s'han establert els líders de la categoria, però cal recordar a aquells que han estat a punt, com en Carlos Martínez, en Jordi Lladós i en Daniel Codina, de Peona i Peó, l'Albert Castillo i en Pol Bover, del Vila Olímpica, en Manuel Pulido, de La Colmena i l'Alejandro Samas, de La Lira. Una de les categories més disputades.

Classificació final sots-14

Categoria sots-12
Campió: Héctor Sama, de la Lira, amb set punts de vuit possibles i demostrant ser el millor de la categoria. Líder també de principi a fi, no va tenir pietat dels seus perseguidors.
Sots-campió: Víctor Álvarez Albiol, del Foment Martinenc, amb sis punts i mig de vuit possibles. La derrota amb el que seria el campió va fer que s'hagués de conformar amb la segona plaça.
Tercer classificat: Marcel Claramunt, de l'Ateneu Colón, amb sis punts i mig de vuit possibles i estan amunt en tot moment. Va empatar amb el campió a la darrera ronda.

Curiosament els tres primers del rànking han sigut els tres primers classificats de la classificació final, i és que aquesta ha estat molt ajustada en tot moment. Amb sis i mig també trobem a Pol Brunet, de La Lira, i amb sis un gran nombre de jugadors com l'Eduard Cano, de l'Ateneu Colón, la Laura Povill, de Peona i Peó, en Lluc Vila, del Col·legi Sant Miquel, o en Sergi Riu i la Nerea Sarrio, d'EDAMI els dos. Una categoria sots-12 molt dura.

Classificació final categoria sots-12

Categoria sots-10
Campió: Llibert Céspedes, del Tres Peons, amb set punts i mig de vuit possibles i sense donar opcions als seus perseguidors sent superior en cadascuna de les partides.
Sots-campió: Daniel Álvarez Albiol, del Foment Martinenc, amb set punts de vuit possibles i lluitant amb els primers classificats en tot moment.
Tercer classificat: Levon Asatryan, de La Colmena, amb set punts de vuit possibles i estan a la part alta de la classificació sempre, jugant amb jugadors molt forts.


També molt ajustada aquesta categoria, hi ha un jugador amb sis punts i mig (Arnau Castillo, del Vila Olímpica) i fins a vuit jugadors amb sis punts i mig que han estat barallant-se, en el bon sentit de la paraula, per fer-se un lloc entre els líders. Bon torneig de jugadors com la Nagore Martínez, del Peona i Peó, i del Salvador Moya, del Foment Martinenc, que han estat jugadors revelacions del campionat.

Classificació final categoria sots-10

Categoria sots-8
Campió: Oriol Roldan, del Vila Olímpica, amb set punts de vuit possibles (set victòries i una sola derrota).
Sots-campió: Unai Díaz Navarro, de La Colmena, amb sis punts i mig de vuit possibles. Partia com a primer del rànking i a punt ha estat d'imposar-se.
Tercer classificat: Gerard Rodríguez González, de l'Escola Voramar, amb sis punts i mig de vuit possibles. Una de les revelacions del campionat, freqüents en la categoria sots-8.


Els més petits de tots, que jugaven els dissabtes a la tarda a la Seu de la Federació Catalana d'escacs (a l'igual que els sots-16 i sots-18) gaudien de dues rondes diàries i van començar amb retard degut a que acabarien abans que els més grans. Com sempre una categoria sots-8 molt moguda, amb nens guanyant experiència i realitzant partides d'autèntic patiment per a pares i delegats, podent perdre quan tens la partida guanyada i viceversa.


I en dues setmanes que comença el Campionat Escolar de Barcelona per equips, on un cop més els equips es batran en interessants matxos per veure qui és el millor equip de Barcelona en cada categoria. Només ens queda a aquells que participem esperar un any més per a tornar a disputar aquest campionat que sempre té el seu encant, sigui com sigui. I a alguns que ja se'ns comença a acabar el xollo.

Salutacions cordials i fins la propera!
Víctor Collell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada