dijous, 26 d’abril del 2012

Notícies!

A l'apartat de notícies podreu trobar tot el que vulgueu saber sobre el club i també sobre els escacs a Catalunya. Intentaré renovar-ho cada setmana o cada quinze dies a tot estirar. Vinga, que una mica de cultura escaquística no va pas malament!

1.- S'inaugura el bloc! 
2.- S'acaba el VI campionat de Catalunya per edats amb un total de 21 jugadors de Peona I Peó. Podis d'Elisa Martínez en sub-18, Joana Llum Cardó en sub-14 i de Laura Povill en sub-10. Estem fent les cròniques! 

3.- En joc està el Campionat de Barcelona per equips de sub-8 a sub-16 amb de moment molt bones posicions dels equips de Peona I Peó. Si voleu veure els detalls del campionat, cliqueu aquí
4.- Ha acabat el campionat de Catalunya sub-8. Llibert Céspedes ha quedat campió. Si voleu veure que han fet els nostres pre-benjamins, cliqueu aquí
5.- Ha començat el VI Obert de Llinars del Vallés, que ha batut rècord de participació. Si voleu mirar com van els jugadors del club, cliqueu aquí.
6.- A l'Obert de Sant Adrià, Peona I Peó disposa d'un sol jugador, però aquest és el primer del rànking del torneig i el número 1 de Peona I Peó. Marc Capellades! Si voleu seguir el campionat que fa, cliqueu aquí
7.- Varia gent del club també està disputant l'Obert del Jake. I el primer del rànking torna a ser Capellades! Però el vigent campió Guillem Subirachs vol revalidar el campionat. Si voleu seguir el torneig, cliqueu aquí
8.- Està en joc l'Obert del Tupinamba, que es disputa els dimecres a Ros de Olano. Si voleu seguir el torneig, cliqueu aquí
9.- Ha finalitzat el Campionat de Catalunya per equips. Cap equip de Peona I Peó ha baixat, i dos han ascendit. Si voleu veure els resultats final, cliqueu aquí
10.- Ha canviat la seu de la Federació Catalana d'Escacs. S'ha traslladat al districte de Sant Andreu, a Barcelona. Els números de telèfon són els mateixos, només varia el fax. Tota la informació la trobareu a http://escacs.cat/
11.- Ha mort Miquel Albareda Creus, un Mestre Nacional. Ara tan sols en queden dos. Una llàstima per als amants d'aquest esport. 
12.- Ja us podeu inscriure a un gran nombre de campionats que es disputaran a l'estiu, tots del Circuit Català. Per a més informació aneu a http://ajedreznd.com/.
13.- He creat el Twitter oficial del club i del bloc! Si voleu seguir al Club d'Escacs Peona I Peó a Twitter cliqueu aquí. Allà es penjaran el que pròximament es penjarà al bloc o el que està ja penjat!
14.- Ja ha sortit el nou FIDE! A AjedrezND encara no està penjat, però podeu buscar el nou FIDE a la pàgina web oficial de la FIDE; http://ratings.fide.com/
15.- Esperem publicar moltes de les coses que pugueu trobar a la pàgina web oficial de Peona I Peó!
16.- Els nostres sub-12 van acabar campions de Catalunya! La final que es disputava al Mas Guinardó (ja que eren els vigents campions) va ser un final d'infart, on el primer tauler Jordi Lladós va aconseguir fer escac i mat amb dama de menys. Al final, 2-2 contra el Llinars, i victòria del primer tauler donava la victòria als sub-12! Enorabona, campions!
17.- Està en joc L'Open del Barri Gòtic. Tots els resultats els trobareu aquí.
18.- També es juga semanalment l'Open de l'Ateneu Colón. Cliqueu aquí per a veure els resultats.
19.- A Vilafranca bona participació a l'Open de Vilafranca. Tots els resultats aquí.
20.- Comença el Campionat Absolut de Catalunya! Hi podreu trobar els millors jugadors federats a Catalunya. Escacs, i dels bons! Per a seguir el campionat cliqueu aquí.
21.- També comença el Campionat de Catalunya de Veterans! L'esperit dels escacs antics de Catalunya reviu amb aquest campionat. Tota la informació la trobareu aquí.
22.- Arranca l'Obert de Terrassa. Cap participació per part de Peona I Peó, però tota la informació la trobareu aquí.
23.- De moment, el Circuit Català té un líder provisional. El GM Alexis Cabrera. Els resultats de l'Open de Salou, que ja ha conclòs, els teniu aquí.
24.- També a conclòs l'Actiu del Catalunya Escacs Club. Varis jugadors de Peona I Peó l'han disputat. Per saber els resultats, cliqueu aquí.
25.- L'MI Miguel Muñoz Pantoja ha quedat campió de Catalunya Absolut, el GM Marc Narciso sub-campió. Els resultats aquí.
26.- Ha conclòs el Campionat per Equips de Barcelona! En categoria sub-12, Or, en sub-14, Or i plata, en sub-16, bronze, en categoria sub-10, or, i en categoria sub-8, plata. Podi en totes les categories. Gran campionat!
Resultats sub-16
Resultats sub-14
Resultats sub-12
Resultats sub-10
Resultats sub-8

27.- Finalitza el Campionat de Veterans de Catalunya. Tots els resultats aquí.
28.- Conclou l'Obert del Tupinamba. Orelvis Pérez ha quedat vencedor del Torneig descansant l'última ronda. Els resultats els trobareu aquí.
29.- El nostre mestre Álex Cuartas ha disputat l'Obert de Ciutat Vella, i tot i guanyar a la primera taula a Ramon Chalmeta s'ha hagut de conformar amb la segona posició del torneig. Josep Manuel López campió. Els resultats els trobeu aquí.
30.- Conclouen els Actius de Canovelles. El GM Fedorchuk guanya el torneig. Els resultats aquí.
31.- Anand manté la corona de Campió Mundial dels escacs al derrotar a Gelfand. Podreu veure totes les partides del millor jugador del món i els resultats de la final mundial aquí.
32.- Ha conclòs l'actiu de Mollet. Ai ai Cuartas, aquests vint punts negatius de FIDE... els resultats aquí.
33.- Ja us podeu inscriure en molts dels torneigs d'estiu del Circuit Català! Si no, podeu veure les bases dels torneigs. Tot ho trobareu a www.ajedreznd.com.
34.- Avui divendres 1 de juny ha sortit el nou ELO català. Podeu veure quan heu pujat (o baixat) aquí.
35.- Avui divendres 1 de juny comença el campionat del barri d'Horta-Guinardó que es disputa un any mes a l'Escola del Mar. De sub-14 en amunt jugarem unes semi-ràpides, els sub-8 faran un torneig individual i els sub-10 i sub-12 faran el clàssic per equips del barri. Les rondes comencen a les 18:00 h. Qui vulgui que es passi per l'Escola del Mar, que hi haurà molt bon ambient!
36.- Hem de felicitar a Marc Capellades, ara número 2 de Peona I Peó per darrera de la Sopiko, ja que ha guanyat l'Obert del Jake. Ha fet un enorme torneig i l'1 del rànking no ha fallat. L'enhorabona, Marc!
37.- Us deixo l'enllaç d'una pàgina web on es pot jugar a escacs online. Molt coneguda per tothom, és la web de Buho21. www.buho21.com. Us creeu un perfil i ja podeu començar a jugar! O si ho preferiu, us poseu de convidats i jugueu partides sense ELO!
38.- Ja surten els inscrits a Montcada... Montcada 2012.
39.- ESPECTACULAR Daniela Velasco! Ha guanyat el tram a l'Obert de Llinars! Des del club la felicitem i li donem tots els ànims a que aquest estiu ens regali algun trofeu més!
 Obert de Llinars Grup B

40.- I que gran Ferran Cervelló, que ha quedat VUITÈ de la general al Grup A, i s'ha endut copa i alguns calerons! Felicitats, Ferran!
Obert de Llinars Grup A

41.- Ha conclòs L'Obert d'Ajedrez ND. Al Grup A, victòria del peruà Jorge Cori, i al Grup B... Victòria de Gabriel Beaskoa! Ha fet un gran torneig i es merexia aquest primer lloc. Felicitats, Gabriel!
Open Ajedrez ND

42.- Richard Guerrero s'ha endut la victòria a l'Obert de Sant Adrià. Marc Capellades a quedat segon. Els resultats aquí.
43.- La web oficial de l'Open de Sants! Tota la informació del torneig i les bases aquí.
44.- Les bases de la Pobla de Lillet aquí.
45.- Els inscrits a Sant Martí... Sant Martí 2012.
46.- Els inscrits a Barberà... Barberà 2012.
47.- El FM Alejandro Barbero guanya l'Open de la Lira. Els resultats aquí.
48.- Vicenç Esplugas guanya el Memorial Calbet. Tots els resultats aquí.
49.- El MK Pere Mas guanya el Grup A dels Tancats del Maresme. Tots els grups, A, B, C i D aquí.
50.- El divendres 15 de Juny va concloure el Torneig de Peona I Peó, que es celebrava a l'Escola del Mar, al barri del Guinardó. Albert Pita va quedar campió, Daniela Velasco segona i Víctor Collell tercer. Va ser una última ronda renyida ja que l'Albert va perdre amb la Daniela i hi havia un triple empat, però per el desempat l'Albert es va endur el Torneig. Felicitats als campions!
51.- Miguel Muñoz Pantoja s'adjudica un altre torneig. Aquesta vegada el de l'Ateneu Colón. Els resultats aquí.
52.- El Memorial Llorente s'està jugant aquests dies, i podeu seguir la retransmissió en directe. Els resultats del Torneig el trobareu aquí i les retransmissions aquí.
53.- Orelvis Pérez campió de l'Obert del Barri Gòtic i arriba als 2500 virtuals. Els resultats aquí.
54.- Al Memorial Tal Carlsen s'emporta un altre torneig cap a casa després d'un torneig molt disputat. Els resultats els trobareu aquí.
55.- Al Memorial Llorente victòria novament d'Orelvis Pérez, que va fer un gran campionat. Cuartas va acabar amb 7 de 9. Els resultats aquí.
56.- El Campionat d'Espanya d'Edats ja ha arrencat. S'estrena amb la categoria sub-8. De moment porten tres rondes. Hi tenim un petit pre-benjamí que s'ha desplaçat fins a Andalusia, Nicolás Jiménez. Sort al campionat, Nico! Els resultats els trobareu aquí i la retransmissió en directe aquí.
57.- Ha finalitzat el Campeonato de España Puleva-Max de la categoria sub-8. L'únic jugador de Peona I Peó que s'havia desplaçat fins a Salobreña, Nicolás Jiménez, ha acabat fent tres punts de set. Una llàstima, en Nicolás portava tres de cinc i no va poder sumar cap punt més. Hem de felicitar al magnífic jugador del Tres Peons, Llibert Céspedes, ja que ha quedat campió d'Espanya fent la totalitat dels punts, set de set. De fet, hem de felicitar a tota l'expedició catalana, que ha fet un gran campionat. La classificació final aquí.
58.- Un cop acabat el Campeonato de España Puleva-Max sub-8, ha començat el sub-10. Peona I Peó compta d'un jugador una altre vegada, en aquest cas jugadora, Laura Povill, segona de Catalunya. De moment porta 1 punt de 3 i de ben segur que n'aconseguirà molts més. Molts catalans amb dos punts i mig; Joana Ros, Marc Rosàs, Arthur William Harutian i Héctor Sama. Els resultats els trobareu aquí i les retransmissions aquí.
59.- Aquests dies i fins el dia 3 s'està disputant l'Obert de Montcada. L'expedició de Peona I Peó és de les més nombroses que recordem. Al Grup A comptem de quatre jugadors, Jesús Ligero, Marc Capellades, Daniel Garcia Castellote i Oscar Garcia Castellote. Al Grup B, és on Peona I Peó ha de saquejar tots els podis. Hi juguen; Frederic Corrigüelas, Ferran Cervelló, Roger Cervelló, Gabriel Beaskoa, Marc Torrents, Pau Jover, Xavier Povill, Carlos Martínez, Víctor Collell, Jofre Custodio, Pablo Ji, Roger Martín, Jordi Lladós i Daniel Codina. De moment Ferran Cervelló i Pau Jover tenen la totalitat dels punts, dos de dos. Amb un punt i mig els segueixen Frederic Corrigüelas i Roger Cervelló, i amb un punts nombrosos jugadors.
Grup A
Grup B
Podeu seguir les partides en directe clicant aquí.

60.- S'està jugant també el Campionat de les Seleccions Autonòmiques amb participació òbviament de Catalunya, que en categoria infantil i en categoria cadet és la primera del rànking. La selecció infantil la componen; Pere Garriga, Llàtzer Bru, Alexandre Ventura, Cora Castellet, Daniela Velasco i Andrea Jausàs. La selecció cadet la componen; Carles Díaz Camallonga, José Pérez Cabas, Carlos Rojano, Elisabet Ruiz Font, Laura Martín i Gal·la Garcia. Catalunya suma de moment totes les victòries. Ànims a tots!
Retransmissió de partides; infantils.
Retransmissió de partides; cadets.
Els resultats; infantils.
Els resultats; cadet.

61.- Ha conclòs l'Obert de Terrassa. Joaquim Junyent campió del torneig. Els resultats aquí.
62.- Ha conclòs el Campeonato de España Puleva-Max sub-10. Laura Povill, l'única representant de Peona I Peó en aquest campionat, ha fet quatre punts de nou. Està força bé, tenint en compte que la Laura és una jugadora sub-10 de primer any i aquest és el seu primer Campionat d'Espanya. Pel que fa a l'expedició catalana, semblava que abans de la vuitena i novena ronda Marc Rosàs, del Club d'Escacs Llinars, podria aconseguir podi, però a la vuitena ronda va perdre i la novena també, en aquest cas contra el vigent campió de Catalunya, Sergi López Pajuelo. Destacar la dotzena posició al campionat de Sergi López Pajuelo, amb sis punts i mig. Amb sis punts trobem a Héctor Sama, de la Lira, i amb cinc i mig a Marc Rosàs del Llinars. Campió d'Espanya ha quedat Luis Rodriguez, de Castilla y León.
Campeonato de España Puleva-Max sub-10

63.- Ha començat el Campeonato de España Puleva-Max sub-12, amb quatre jugadors de Peona I Peó; Carlos Martínez, Xavier Povill, Jordi Lladós i Daniel Codina. Tots ells s'han preparat abans d'anar a Salobreña jugant algunes rondes de l'Obert de Montcada, demostrant un bon joc. Avui dia 2 ha començat el Campionat, amb les dues primeres rondes, que es disputaran avui. Els resultats i la primera ronda els trobareu aquí. Les retransmissions; aquí i aquí.

64.- També ha acabat el Campeonato de España de la Juventud, amb una fita històrica per part de Catalunya. Tant els infantils com els cadets han quedat campions de la seva categoria. Enric Garcia, de Peona I Peó, es va desplaçar fins a Alicante per fer de delegat en aquest campionat, i es veu que va fer una gran feina, ajudant a que Catalunya quedés campiona infantil.
Resultats infantil.
Resultats cadets.

65.- Conclou l'Obert de Montcada 2012, amb uns resultats esplèndids per als jugadors de Peona I Peó. Roger Cervelló ha quedat primer absolut del Grup B amb set punts i mig de nou. Un gran campionat per al Roger. Destacar les posicions de Pau Jover i Frederic Corrigüelas, que han quedat dissetè i divuitè respectivament. I felicitar un any més per al bon campionat de Ferran Cervelló, que aquest any ha quedat segon de tram, i quedant novè de la general. En quant al Grup A, Peona I Peó disposava de quatre jugadors; Daniel Garcia, Oscar Garcia, Jesús Ligero i Marc Capellades. El FM Marc Capellades ha quedat segon de tram quedant trenta-novè de la general. Jesús Ligero ha acabat fent tres punts, els mateixos que Oscar Garcia. Daniel Garcia ha fet tres i mig. Un gran campionat per part de tots!
Grup A
Grup B

66.- També va finalitzar el Campeonato de España Puleva-Max sub-12, amb una gran actuació de Peona I Peó i una grandíssima actuació catalana. A Carlos Martínez se l'ha de felicitar pel seu campionat. El campionat va començar d'una forma una mica incerta per als jugadors de Peona I Peó, però quan el GM Alex Cuartas va arribar va començar a anar molt millor la situació. Carlos Martínez es va posar amb sis de vuit a falta d'una ronda per a que acabés el campionat, Xavier Povill en duia cinc i mig. Els altres dos sub-12, ambdós de primer any, Daniel Codina i Jordi Lladós, portaven tres i mig cadascun. A Carlos Martínez la sort no li va somriure i després d'una combinació per part de la seva rival, va acabar perdent la partida. El Carlos es podria haver posat amb set i mig de nou i optar a alguna cosa, però no va ser així. Una llàstima, Carlos. Estem segurs que tenies el nivell suficient per quedar campió d'Espanya. Xavier Povill, per la seva banda, va fer una última partida espectacular guanyant a Jaume Ros i acabant el campionat amb set punts. Quin gran campionat del Xavier, l'enhorabona! El Jordi va guanyar a la darrera ronda aconseguint la meitat dels punts, mentre que el Daniel va fer taules i va fer finalment quatre de nou. Els convidem a tots a que l'any que ve tornin a participar en aquest campionat en les seves respectives categories. L'enhorabona a tots, nois!
Classificació final

67.- Està en joc l'Obert de Barberà, sens dubte un dels millors oberts d'Espanya. Al Grup A Peona I Peó compta d'un sol jugador, Guillem Subirachs, un jugador molt valent, ja que el Grup A és un grup realment dur. Ànims, Guillem! Al Grup B, comptem de dos jugadors; per una banda, Marc López, que ocupa la tretzena posició al rànking inicial. Per l'altre, al vigent campió del Grup C de Barberà, Gabriel Beaskoa, que aquest any ha anat al B deixant enrere el Grup C. I finalment al Grup C, Peona I Peó compta també de dos jugadors; Lluc Sagristà, vuitè del rànking i amb aspiracions a quedar primer, i Víctor Collell, que si no pot quedar primer de la general intentarà guanyar el premi sub-16. Ànims a tots!
Grup A
Grup B
Grup C

68.- També està en joc l'Obert de Benasque. Dos jugadors de Peona I Peó s'han desplaçat fins a Osca, Aragó, per intentar fer un bon torneig. Són ni més ni menys que Frederic Corrigüelas i Ferran Cervelló, que ocupen posicions de rànking molt endarrerides malgrat el gran nivell del torneig, i és que fins al 180 molts d'ells són titulats. Des d'aquí els hi desitgem molta sort i que us vagi un torneig fantàstic, nois!
Pàgina web oficial
Rànking Inicial

69.- Està en joc el Campeonato de España Puleva-Max sub-14, amb la participació de la prometedora jugadora de Peona I Peó Daniela Velasco. La Daniela intentarà fer els màxims punts possibles per a tornar a quedar entre les tres millors femenines del torneig. El torneig és molt dur però tots confiem en la Daniela. Ànims!
El rànking inicial i les rondes

70.- Ha conclòs l'Obert de Torredembarra. El FM cubà Juan Carlos Obregón campió del torneig. Cliqueu aquí per veure els detalls del torneig.

71.- L'obert de Barberà acaba amb molt bon sabor de boca per als jugadors del club. A la darrera ronda, dels cinc jugadors que participaven (Guillem Subirachs, Marc López Forn, Gabriel Beaskoa, Lluc Sagristà i Víctor Collell) van puntuar tots; quasi fem pleno. Quatre i mig de cinc, taules del Guillem al Grup A contra una WFM. Tots els demés van guanyar les seves partides, i no només això, sinó que en Lluc i en Víctor (ambdós jugadors del Grup C) han quedat tercer i setè de la general respectivament. Cal dir que en Lluc s'ha endut seixanta euros i un trofeu cap a casa després de guanyar a l'última ronda a Joe Rahal, mentre que en Víctor va guanyar les quatres últimes partides (Manuel Garcia, Iñaki Orio, Eduard Serentill i Jonathan Terrones) i a part de quedar setè de la general s'ha proclamat campió sub-16 amb un punt de diferència respecte al segon classificat, el sub-10 Sergi López Pajuelo. En Víctor s'ha endut copa i s'ha quedat amb mal desempat, de lo contrari s'hagués endut 20 euros. Al Grup B bones les actuacions de López Forn i de Beaskoa, que han acabat amb cinc punts i mig cadascun, quedant tretzè i vint-i-unè de la general respectivament. I per acabar, al Grup A, Guillem Subirachs ha acabat fent tres i mig de nou, demostrant ganes i bon joc. L'Enhorabona a tots, nois!
Classificació final; Grup A
Classificació final; Grup B
Classificació final; Grup C

72.- En marxa l'Obert de Sant Martí, amb una participació molt numerosa en quant a jugadors del club. Al Grup A comptem de cinc jugadors, mentre que al B ni més ni menys que quinze. Tots ells voldran fer un bon paper en aquest torneig i si ens podem endur algun trofeu cap a casa millor que millor. A la primera ronda han saltat algunes sorpreses, com les taules de Marc López i d'Enric Masferrer al Grup A contra un IM i un FM respectivament, i al Grup taules de Laura Capellades i de Víctor Collell que no han passat tall. Ànims a tots!
Grup A
Grup B

73.- Conclou el Campionat d'Espanya sub-14, on Moises Ucles, d'Andalusia, ha quedat campió d'Espanya, seguit dels jugadors David Alvarez, de Castilla y León, y Julio Suárez, gallec. Pel que fa a la participació catalana destaquem la novena i desena posició de Llàtzer Bru i Pere Garriga respectivament, tot i que voldrien haver fet un millor campionat. L'única jugadora de Peona I Peó que s'havia desplaçat fins a Salobreña, Daniela Velasco, ha acabat fent tres i mig de nou, fent un inici de torneig irregular i intentant remuntar a les últimes rondes. S'ha de felicitar a la Daniela pel seu empeny i les seves ganes, i per les seves taules a la primera ronda contra l'1 del rànking! Recordem que la Daniela és una jugadora de primer any i que l'any que ve, si tot va bé, tornarà a participar en aquesta mateixa categoria. Enhorabona, Daniela!
Classificació final Campionat d'Espanya sub-14

74.- També ha finalitzat el Campionat d'Espanya sub-16, però malauradament no comptàvem de cap jugador del club. La participació catalana era força numerosa, i finalment la jugadora Gal·la Garcia-Castany es va endur la plata al podi femení, per darrera de la WFM Irene Nicolás. Ha estat un bon torneig per als jugadors catalans que han tingut opcions ben bé fins al final. L'enhorabona, nois!
Classificació final Campionat d'Espanya sub-16

75.- Finalitza l'Obert Internacional de Sant Martí. Un total de 20 jugadors del club han jugat des del 13 fins al 21 de juliol aquest campionat. Al Grup A Peona i Peó comptava de 5 jugadors, mentre que 15 ho feien al B. Al Grup A el millor classificat del club va ser novament Marc Capellades, que va aconseguir assolir la meitat dels punts. Al Grup B, el millor classificat va ser Pau Jover, que va acabar vuitè de la general.
Grup A
Grup B

76.- Finalitza el Campionat d'Espanya sots-18 amb polèmica per part de la Federació Catalana. Marc Sánchez no es presenta a l'última ronda i és eliminat del Torneig. Els resultats aquí.

77.- Hammer campió de l'Obert Internacional d'Andorra. Cliqueu aquí per veure els resultats finals.

78.- Vorobiov campió de Sitges.

79.- Jorge González guanya els Actius d'Olot.

80.- El Sabadell ascendeix a Divisió d'Honor al Campionat d'Espanya per equips.

81.- Josep Oms guanya a la Pobla. Frederic Corrigüelas a punt de donar la sorpresa! Marc Capellades s'endú el tram i Ferran Cervelló primer sub-16.

82.- Alejandro Jiménez guanya a Badalona.

83.- Andrés Felipe Gallego guanya el torneig Vila de Poblenou.

84.- Mirzoev guanya a Figueres.

85.- Alexander Ipatov, del Club d'Escacs Barberà, campió del món sub-20. Els resultats aquí.

86.- Finalitza el Campionat d'Europa de joves.

87.- Gajewski guanya a Sants.

88.- A l'Obert de Manresa victòria d'Ibarra.

89.- Sergi Segura guanya les ràpides de la Festa Major de Pineda de Mar

2 comentaris: