diumenge, 16 de març del 2014

Lliga Catalana 2014. Ronda 8.

Com ja comença a ser habitual, i si ho deixa de ser ens les tindrem, el Mestre Jedi Frede-Qui-Gon-Jinn enviava un mail als que, en teoria, havíem de disputar el matx contra l'Ateneu Colón a domicili amb l'equip D. Aquí us el deixo:

Hola, Víctor-Wan. Com saps, en la meva batalla a vida o mort contra el 2370 Felipe Porras, vaig patir un fort cop d'espasa quan el tenia guanyat.

http://starwarsclublosclones.files.wordpress.com/2011/04/darth_maul_matando_a_qui-gon_jinn.jpg
Per això, a punt de defallir, et demano l'últim favor: al pròxim matx que jugaràs, que serà amb el D, vindrà aquest equip:

37 VELASCO REBEZON, DANIELA     2003 21295   
48 CAMPDERROS ALSINA, JOAN      1925 10218   
56 DURAN NADAL, PERE            1882 11523   
57 COLLELL RODRIGUEZ, VICTOR    1875 21274   
59 JI, PABLO                    1872 23875   
60 MAÑOSAS VILA, ESTER          1867 11512   
61 JIMENEZ MUÑOZ, NICOLAS       1866 25086   
80 AGUILERA MALAGON, PAULINO    1749 12271    

El Nico es el Elegido, él traerá el equilibrio a la Fuerza. Adriestra al niño, mi joven padawan...

http://img18.echo.cx/img18/8307/epi1231hj.jpg
Afortunadament, vam derrotar l'Hospitalet i ja no bloquegen més el planeta Naboo. l'Aina Amidala està molt contenta amb aquest èxit.

http://siguealconejoblanco.es/cine/wp-content/uploads/2012/12/episodio1-lamenza-fantasma-.jpg
Bé, ja saps. Deixo El Nikin Skywalker al teu càrrec.  Que no caiga en el Lado Oscuro...

http://www.fotogramas.es/var/ezflow_site/storage/images/noticias/que-fue-de-el-pequeno-anakin-skywalker/5892931-1-esl-ES/Que-fue-de-el-pequeno-Anakin-Skywalker_reportaje.jpg

Per cert, la partida és a l'Ateneu Colon:

COLON ATENEU C.E.
Ramon Turro, 144 
08005   BARCELONA
933006547


http://www.loresdelsith.net/universo/fuerza/consejo/bin/torre.jpg
Que la Fuerza te acompañe









Una manera peculiar de motivar als jugadors. Peculiar, però personalment no deixa de ser efectiva =). (L'alineació... va canviar una mica)








Diumenge dia 16 de març. Lliga Catalana, centenars o potser milers de persones es desplacen per tot el país per jugar una partida d'escacs, com és habitual en aquestes dates.







Diumenge dia 16 de març. Marató de Barcelona, centenars o potser milers (milers) de persones es desplacen únicament per Barcelona per córrer una marató, com és habitual en aquestes dates.








El meu pare i jo sortíem de casa amb la moto disposats a jugar-nos-la a l'anar fins al barri de Poblenou creuant tota Barcelona, sense agafar la ronda. Sabíem de l'existència de la marató, i de fet sabíem també de l'existència dels Mossos d'Esquadra simpàtics de la marató, típics, molt característics. Vet-ho aquí que un dels carrers estava tallat i ens desviaven, l'única opció que teníem era agafar la ronda, i amb aquesta opció arribaríem molt tard.


 El càmera i jo baixem de la moto i com a vianants ens disposem a creuar el carrer tallat i més endavant continuar amb normalitat. Un motorista ens imita amb l'única diferència de que ell no baixa del vehicle. Quan estem a punt de passar el carrer tallat els Mossos se n'adonen de la nostre presència i ens aturen.




Em ve al cap la imatge de l'Antonio Recio vestit de Guàrdia Civil tot exclamant: "¡Alto a la benemérita!" =).






Resulta que al motorista el deixen passar després d'un breu interrogatori. A nosaltres ens diuen que res de res, que donem la volta i que agafem la ronda. El càmera insisteix tot argumentant que tenim una competició d'escacs molt important i que si agafem la ronda no hi arribarem ni demà. "Tots tenim coses que fer", diu en aquest cas la "Mossa". Després d'uns segons d'incertesa, el meu pare veu que més enllà del carrer tallat hi ha circulació normal i pregunta si podem passar a peu, com a vianants (doncs com hi anàvem en aquell moment) i el "Mosso" diu que més enllà també està tallat. Davant la incredulitat del meu pare aquest insisteix dient que no, que no hi ha res tallat. Recio: "Perdone, ¿es usted tonto?" =).


Finalment és la "Mossa" qui ens diu que passem, "però que ho fem a peu, amb la moto sense engegar". ... pues eso.

Arribàvem doncs puntuals al local de l'Ateneu Colón, juntament amb en Marc Torrents que semblava que no trobava el local. Rebia un WhatsApp d'en Frede-Qui-Gon-Jinn dient que l'Ester, la delegada de l'equip, estava en un embús (marató everywhere) i que arribaria bastant tard. Jo, que tenia l'alineació, faria de Delegado en funciones. Nova comparació amb el bon amic Recio...






Per tant començàvem a jugar sent tan sols quatre a l'equip, i jo que hauria d'anar dient a la gent on jugava, comparar alineacions amb el seu delegat,... i de moment puc arribar a la conclusió de que no, no vull ser delegat =).





Sílvia Folch - Marc Torrents (Sense GPS =) ).
Joan Campderrós (Just on time) - Eduard Belmonte.
Jesús Martínez - Jaime Arroyo (e5... ¡pierde! =) ).
Pere Duran (Freddie Mercury i antigament Sargent Afro =) ) - Rafael Bru.
Xavier Marzo - Víctor Collell (Delegado de paja i Humil cronista).
Pablo Ji (Atracador) - Tomàs Lorda.
Josep Majos - Ester Mañosas (Delegada en la sombra).
Nico Jiménez (Joven Padawan Nikin Skywalker (sí, Joven Padawan però que ja juga millor que alguns =) ) - Marcel Claramunt.

L'1x1




Marc Torrents ¿? (Primer tauler de garanties). Avui en Marc ha demostrat ser un primer tauler en qui es pot confiar, i és que no li ha vingut el rival i ha guanyat! I encara més, no ha hagut de moure cap peça. Millor primer tauler que aquest no existeix =). 0 a 1. 





Pablo Ji 9.8 (Bang Bang). L'atracada d'avui del Pablo ha sigut brutal. Miraves al tauler; "Vaja, peó de menys. Atracarà". Tornaves, i: "Vaja, dos peons de menys. Pot atracar". I ni un segon després: "Vaja, tres peons de menys? ... Buuuf....". Fins que ja no sabies quants peons portava de menys. Ara, hi tornes a fer una ullada i té una Torre a f7 i una Dama a f6 amb el Rei a g8 i el rival abandonant. Me gusta mu-cho =). 0 a 2.





Jaime Arroyo 6.2 (En busca de la apertura perdida). Caro-Kann? Siciliana? Francesa? Escandinava?! No... e5! Està en busca de l'obertura que està feta a mida per ell, però de moment no hi ha manera. Llàstima de la derrota, fa dies que li dic que e5 guanya, i amb aquesta derrota ja no em farà mai més cas =). Ara bé, ha acabat la partida... sense enrocar-se! =). 1 a 2. 








Nico Jiménez 10 (El que traerá el equilibrio a la fuerza). Victòria d'en Nico davant un rival dur en una partida molt treballada per part seva. A mesura que aquesta avançava jugava millor i millor i ha guanyat un bon final a una altra jove promesa com és en Marcel Claramunt. El seu punt ha sigut clau i és que tranquil·litzava a l'equip, que no les tenia totes. 1 a 3. 












Pere Duran 10 (Castigant al seu rival). L'altre ha comès un error greu i ho ha aprofitat magníficament. Després d'un morra en Pere ha activat les peces, ha recuperat el peó i després ha guanyat peça i ha quedat en una posició clarament guanyadora, realitzant una magnífica partida digne de tenir un 10 de nota. Ja teníem com a mínim l'empat. 1 a 4. 






Joan Campderrós 6.2 (Aquest cop no ha pogut ser). Es caracteritza per ser un jugador que puntuava en els moments clau, quan l'equip ho necessita, però aquest cop no ha pogut ser. Ha perdut davant un rival superior en ELO i la seva partida no l'he pogut seguir, però pel que tinc entès ha realitzat una bona partida i ha aguantat bé. Les dos partides restants tenien molt mala pinta. 2 a 4. 






Víctor Collell 6 (La victòria s'esvaeix). Tastant la fúria de les perles catalanes, perdia el punt amb el jove Xavier Marzo que em jugava contra el Volga més que correctament, i si a sobre li poso facilitats d'obertura equivocant-me en una variant del qual em puc considerar "expert" =) doncs em matxaca fàcil. Coses del delegado de paja =). 3 a 4.






Ester Mañosas 6.1 (Confirmant així l'empat). L'Ester no podia atracar la seva partida amb peça de menys i perdia el punt. L'empat ha sigut un bon resultat, i és que l'Ateneu Colón ens superava clarament en ELO i en la classificació general. Tampoc hi havia res en joc. Tot i això, l'equip ha demostrat ser ambiciós anant a per la victòria sempre. 4 a 4.



Així doncs l'equip es manté a la zona alta, però sense opcions a res. Bona temporada del D, que amb una victòria a la sisena ronda hagués tingut possiblement opcions.
Fins la propera!
Víctor Collell

Enllaços:
Acta de l'Ateneu Colón "B" - Peona i Peó "D".
Rabiosa Actualitat d'Escacs
Lliga Catalana a AjedrezND
Grup de la Lliga Catalana a Facebook

Imatges:



diumenge, 9 de març del 2014

Lliga Catalana 2014. Ronda 7.

A mitja setmana, quan encara faltaven uns dies per disputar la ronda 7 d'aquest Lliga Catalana d'escacs, alguns membres del Club d'escacs Peona i Peó rebíem un misteriós mail.

CHESS WARS Round VII: The Return of j"E"di

Com l'any passat, l'equip E torna a estar amenaçat pel descens, l'abultada derrota de l'altre dia ha desanimat molt els joves rebels...


Per restaurar la pau a la Galàxia, molts dels joves jedis que han defensat amb dents i urpes l'equip D, seran enviats a la Lluna de "E"ndor per destruir la Nova Estrella de la Muerte que està construint el malvat Imperi Galàctic.



Els enviats a impedir que la Nova Estrella de la Muerte es construeixi són:

E

41 PEREZ GARCIA, ADRIA  1979 20050
42 LLADOS CLOS, JORDI  1974 22974
43 LLADOS CLOS, JAUME  1973 21292
47 CODINA CALVO, DANIEL  1931 21762
52 ARROYO MORALES, JAIME  1904 21070
57 COLLELL RODRIGUEZ, VICTOR  1875 21274
58 CUSTODIO CRIADO, JOFRE  1873 23329
93 LLADOS MASLLORENS, JOSEP  1707 10170

Us passo l'adreça d'on es troba la font d'energia de l'estació espacial de l'Imperi:

IDEAL D'EN CLAVE C.E.

Via Julia, 201-203

08042   BARCELONA
619815326

La batalla serà a vida o mort. Només hi pot haver un guanyador: o l'Imperi o els Jedis. Així que ja sabeu: confirmeu-me que podreu participar en la lluita i que la Força us acompanyi!!











Després de rebre això, només pots somriure i pensar: "Las guerras clon empezado ya han". =)









L'equip E es disposava a guanyar a l'Ideal Clavé "C" amb un equip que tenia una mitjana d'aproximadament 19 anys. Com sempre, el delegat de l'equip E seria en Jofre Custodio, que arribava "just in time" =). No hi havia ni temps de revisar les actes. Podríem dir doncs que era un equip Blancanieves (en Jofre) y los siete enanitos (la resta). L'altre equip, presentava un equip reforçat si el comparem amb rondes anteriors. Ens hi jugàvem bastant, doncs una derrota seria molt perillosa, i una victòria ens allunyaria encara més de la zona de descens.



Milton de Figueiredo - Adrià Pérez (Sabio).
Jordi Lladós (Gruñón) - Manel Elías.
Víctor Fontela - Jaume Lladós (Tímido).
Daniel Codina (Mudito) - Francesc Fernández.
Fernando Coll - Jaime Arroyo (Dormilón)
Víctor Collell (Feliz) - Josep March
Aitor Fuentes - Jofre Custodio (Blancanieves)
Josep Llados (Mocoso) - Juan Fernando Astor.


Una anècdota molt bona ha sigut que el rival d'en Josep, que s'aixecava molt, en una ocasió s'ha assegut a la cadira del rival d'en Jofre quan no hi era. Amb cara de no entendre res, en Jofre li ha assenyalat que ell jugava al costat, quan el jugador local ha dit: "Ya decía yo que hoy yo era blancas". Li venia de gust fer unes simultànies =).

L'1x1

Daniel Codina 10 (KO en el primer asalto). Mudito Codina (dic Mudito perquè va ser un vist i no vist, venir, jugar y ganar) va guanyar en mitja hora aproximadament al seu rival amb un Gambit Escocès executat a la perfecció. El marcador se'ns posava de cara molt aviat i el Dani, optimista com sempre, ja havia fet la seva feina i se'n podia anar cap a casa tranquil·lament. 0 a 1. 






Jaume Lladós 7.9 (Res a fer). Semblava que en Jaume ho tenia una posició força còmode però el rival es va trobar amb un escac continu després d'obrir-li l'enroc i la partida va acabar en taules. Una autèntica llàstima, doncs en Jaume estava jugant bé i semblava que si algú s'hagués d'endur el punt aquest seria el jugador de Peona i Peó. El matx no estava ni molt menys guanyat. 0,5 a 1,5. 




Jofre Custodio 9.9 (KO en el segundo asalto). Amic Jofre, et baixo una dècima per la puntualitat, ser el delegat de l'equip comporta a haver d'arribar el primer (o a l'hora) i curiosament sempre hi arribo jo =). Ha destrossat al seu rival després d'un truc hàbil per acabar guanyant suficient material per a que aquest abandonés. El marcador ens era favorable, però quedaven les partides eren incertes. 0,5 a 2,5.




Jordi Lladós 7 (Despistat!). En Jordi ha posat a prova una de les "magnífiques" variants que recomana en Cuartas i quan semblava que (sobtadament! =) ) sortia bé, ha anat a mirar la partida del Dani i quan ha tornat, endut per l'emoció per la partida del seu company, ha jugat pràcticament sense mirar al tauler i s'ha deixat una peça. No passa res Jordi, hem comprovat que la variant serveix =). 1,5 a 2,5. 





Jaime Arroyo 9.9 (Punt de la tranquil·litat). Després de que, a banda de la meva, les dues partides s'havien mig capgirat, en Jaime posava el 3,5 al marcador i ens quedava un puntet per endur-nos la victòria. Havent dormit tan poc com ha dormit, ha fet una partida notable i l'ha tingut ben encarrilada des d'un inici. Teníem la victòria al palmell de la mà i la permanència s'acostava. 1,5 a 3,5. 






Víctor Collell 9.9 (Punt de la sentència). Després d'un nou inici d'obertura "estrany", per dir-ho així, (Enllaç de la meva partida) m'adjudicava el punt a les tres hores de joc davant un jugador d'avançada edat que no va poder evitar la derrota del seu equip. No hi van haver entregues, ni cops tàctics, ni tonteries ni filigranes. Victòria! 1,5 a 4,5.






Josep Lladós 7.9 (Taules, i gràcies!). Tenia la partida de cara ben aviat amb un cop tàctic interessant, però un cop aconseguida l'avantatge va perdre una peça i va quedar amb quatre peons de compensació que no van ser suficients per a que s'endugués la victòria. La veritat és que semblava que al final estigués millor el seu rival. 2 a 5.







Adrià Pérez 7.9 (Primer tauler). Li ha tocat jugar amb un jugador que té el nivell de jugador de més de 1900 però que encara està en augment. Ha fet taules "entregant una dama" =) segons m'han dit. Ha estat la darrera partida en acabar i el resultat ja estava dat i beneït, ha jugat sense pressió el final que era molt complicat de jugar per ambdós colors. Final! 2,5 a 5,5.



L'equip ja pot respirar amb una mica més de tranquil·litat després d'aquesta victòria més patida del que s'esperava. Podem estar satisfets de la feina feta.
Fins la propera!
Víctor Collell

Enllaços:
Acta de l'Ideal Clavé "C" - Peona i Peó "E"
Rabiosa Actualitat d'Escacs
Lliga Catalana a AjedrezND
Grup de la Lliga Catalana a Facebook


Imatges:

L'Adrià tenia torre, alfil i dos peons per la dama. 




Acta del matx a falta de que finalitzin dues partides.


Sala de joc.  



diumenge, 2 de març del 2014

Lliga Catalana 2014. Ronda 6.



Després del súpermadrugón de la setmana passada per anar fins a Canet, aquesta vegada podia dormir una mica més degut a que jugàvem a casa. Jugàvem a casa davant un Tres Peons "D" que ocupava les posicions capdavanteres de la classificació i que vindria al Mas Guinardó amb ganes de guanyar-nos i seguir lluitant per l'ascens.








Vaig arribar força aviat a la Planta 2 del Casal d'entitats Mas Guinardó, de fet vaig ser el primer de Peona i Peó i del Tres Peons hi havia un home gran que ja estava a la sala en qüestió. El càmera desplegaba todo su armamento i tota la parafarnàlia i es preparava per fer les fotos a tots i cadascun dels jugadors locals. A l'acta hi sortia el nom de la Laura Capellades. Arribaria aviat aquest cop? =)




Abans que ningú i present a tot arreu, com sempre, pul·lulava per allà el molt honorable pecident del Club d'escacs Peona i Peó, protagonista del final de la crònica de la setmana passada, en Pep Melendres. Comprovant que tot estigués en ordre i repassant totes les actes dels equips que jugaven com a local, feia petar la xerrada amb una visita realment agradable i inesperada, la d'en Lluc Sagristà, que tenia un compromís al mateix Casal d'entitats. El pecident va intentar convèncer a aquest per a que jugués, però òbviament no hi va haver manera. Al sossi no se'l pot enganyar, eh? =)




Poc a poc els jugadors tant locals com visitants anaven arribant a la sala de joc i es confirmaves les actes. Un dels darrers en arribar era el delegat local, en Jofre Custodio, que no patia per a res =). L'encontre va començar quan aproximadament passaven 10 minuts de dos quarts de deu.


Ramón Povill (Tacto con el Rey =) ) - Emilio Tardío.
Cristina Bosch - Albert Pita (Maleït).
Daniel Codina (L'optimista) - Julián Pereda.
Joan Orriols - Oriol Paluzié (Conformista).
Víctor Collell (Don Apurón i Humil cronista) - Manel Barragan.
Jessica Moysén - Jofre Custodio (Jofrinho).
Ester Mañosas (KO) - Llibert Céspedes.
Jaume Sanfeliu - Laura Capellades (Puntual =) ).

L'1x1



Ester Mañosas 7 (Tastant la sang nova). Jugava contra un tal Llibert Céspedes, una de les promeses dels escacs catalans, i ha sigut la primera en perdre. No tinc ni la més remota idea de com ha anat la partida, sé que el jugador visitant ha plantejat una Alekhine però poca cosa més. El marcador ens era desfavorable ben aviat i tocaria remuntar. 0 a 1.





Ramón Povill 7.1 (Aplicant els conceptes d'en Cuartas "malament" per després dir que la culpa ha sigut d'ell =) ). Aquesta seria la tècnica que faig servir jo. En una partida on hi ha hagut atac en els dos enrocs oposats, en Ramón ha acabat perdent davant un fort jugador que pràcticament li ha fet escac i mat amb el rei al mig del tauler. Llàstima, es posava la cosa coll amunt. 0 a 2.






Oriol Paluzié 7.2 (Poc ambiciós). Amb el marcador desfavorable, va oferir taules (sense consultar, per mi ja sabeu que s'ha de consultar SEMRPE) i el rival encantat de la vida que va allargar la mà i per poc que no li fa un petó. Final de torres i alfil de diferent color, però encara es podia lluitar, i encara més si l'equip perd. "És que el rival tenia més ELO" =). 0,5 a 2,5.





Jofre Custodio 7.3 (Perdonavides). Semblava que podria guanyar la seva partida i aportar emoció al matx, però un error al final ha fet que s'hagués de conformar amb l'empat. Ha fet una bona partida, tranquil·la, sempre amb opcions, però al final de cavalls ha perdonat i ens ha costat mig punt que podria haver animat i esperonat a l'equip. 1 a 3.










Víctor Collell 7 (A las tonterías... ¡castígalos!). Doncs no, no he castigat a ningú perquè he perdut amb un final de partida fluix, molt fluix i com sempre apurat. Ha sigut una partida d'enrocs oposats on els dos hem intentat organitzar un atac en els respectius flancs, però jo ho he fet sense èxit i m'he defensat malament. (Enllaç de la meva partida) S'esvaïa la victòria. 1 a 4.









Daniel Codina 7.1 (Lluitador). Ha estat una partida molt igualada la que ha jugat el Dani avui davant tot un veterà, però al final s'ha fet valer la veterania i el jugador visitant s'ha adjudicat el punt. Una autèntica llàstima, el resultat començava a ser injust per tal com havien anat les partides i s'olorava la tragèdia. Avui no ha pogut ser, primera derrota pel que fa a l'equip que jugo de la temporada. 1 a 5.



Maca la foto!




Laura Capellades 7.3 (Lluitant fins al final). Quan ha vist que no podia fer res, quan ja era obvi que no es podia forçar, quan no hi havia manera de guanyar i el més important, quan l'equip ja havia perdut, la Laura va firmar taules en una partida on també va estar millor pràcticament des del principi. 1,5 a 5,5.







Albert Pita 7.1 (La maledicció dels dos peons (dels Tres Peons en aquest cas =) ). Semblava que en Pita tenia una posició molt favorable i que tenia molt més temps que la seva rival, però finalment no ha pogut materialitzar l'avantatge i ha acabat cedint una peça i condemnant la posició. Val a dir que no es trobava del tot bé i només em queda agrair-li l'esforç que ha fet en el dia d'avui. 1,5 a 6,5.



Un matx molt fluix el que ha disputat l'equip E, però de matxos així sempre n'hi ha i doncs quan arriben toca mastegar sorra i esperar a la propera ronda a veure si hi ha més sort. L'E haurà de guanyar si vol confirmar la permanència, cosa que no serà fàcil.
Fins la setmana que ve!
Víctor Collell

Enllaços:
Acta del matx Peona i Peó "E" - Tres Peons "D"
Rabiosa Actualitat d'Escacs
Lliga Catalana a AjedrezND
Grup de la Lliga Catalana al Facebook