diumenge, 2 de març del 2014

Lliga Catalana 2014. Ronda 6.



Després del súpermadrugón de la setmana passada per anar fins a Canet, aquesta vegada podia dormir una mica més degut a que jugàvem a casa. Jugàvem a casa davant un Tres Peons "D" que ocupava les posicions capdavanteres de la classificació i que vindria al Mas Guinardó amb ganes de guanyar-nos i seguir lluitant per l'ascens.








Vaig arribar força aviat a la Planta 2 del Casal d'entitats Mas Guinardó, de fet vaig ser el primer de Peona i Peó i del Tres Peons hi havia un home gran que ja estava a la sala en qüestió. El càmera desplegaba todo su armamento i tota la parafarnàlia i es preparava per fer les fotos a tots i cadascun dels jugadors locals. A l'acta hi sortia el nom de la Laura Capellades. Arribaria aviat aquest cop? =)




Abans que ningú i present a tot arreu, com sempre, pul·lulava per allà el molt honorable pecident del Club d'escacs Peona i Peó, protagonista del final de la crònica de la setmana passada, en Pep Melendres. Comprovant que tot estigués en ordre i repassant totes les actes dels equips que jugaven com a local, feia petar la xerrada amb una visita realment agradable i inesperada, la d'en Lluc Sagristà, que tenia un compromís al mateix Casal d'entitats. El pecident va intentar convèncer a aquest per a que jugués, però òbviament no hi va haver manera. Al sossi no se'l pot enganyar, eh? =)




Poc a poc els jugadors tant locals com visitants anaven arribant a la sala de joc i es confirmaves les actes. Un dels darrers en arribar era el delegat local, en Jofre Custodio, que no patia per a res =). L'encontre va començar quan aproximadament passaven 10 minuts de dos quarts de deu.


Ramón Povill (Tacto con el Rey =) ) - Emilio Tardío.
Cristina Bosch - Albert Pita (Maleït).
Daniel Codina (L'optimista) - Julián Pereda.
Joan Orriols - Oriol Paluzié (Conformista).
Víctor Collell (Don Apurón i Humil cronista) - Manel Barragan.
Jessica Moysén - Jofre Custodio (Jofrinho).
Ester Mañosas (KO) - Llibert Céspedes.
Jaume Sanfeliu - Laura Capellades (Puntual =) ).

L'1x1



Ester Mañosas 7 (Tastant la sang nova). Jugava contra un tal Llibert Céspedes, una de les promeses dels escacs catalans, i ha sigut la primera en perdre. No tinc ni la més remota idea de com ha anat la partida, sé que el jugador visitant ha plantejat una Alekhine però poca cosa més. El marcador ens era desfavorable ben aviat i tocaria remuntar. 0 a 1.





Ramón Povill 7.1 (Aplicant els conceptes d'en Cuartas "malament" per després dir que la culpa ha sigut d'ell =) ). Aquesta seria la tècnica que faig servir jo. En una partida on hi ha hagut atac en els dos enrocs oposats, en Ramón ha acabat perdent davant un fort jugador que pràcticament li ha fet escac i mat amb el rei al mig del tauler. Llàstima, es posava la cosa coll amunt. 0 a 2.






Oriol Paluzié 7.2 (Poc ambiciós). Amb el marcador desfavorable, va oferir taules (sense consultar, per mi ja sabeu que s'ha de consultar SEMRPE) i el rival encantat de la vida que va allargar la mà i per poc que no li fa un petó. Final de torres i alfil de diferent color, però encara es podia lluitar, i encara més si l'equip perd. "És que el rival tenia més ELO" =). 0,5 a 2,5.





Jofre Custodio 7.3 (Perdonavides). Semblava que podria guanyar la seva partida i aportar emoció al matx, però un error al final ha fet que s'hagués de conformar amb l'empat. Ha fet una bona partida, tranquil·la, sempre amb opcions, però al final de cavalls ha perdonat i ens ha costat mig punt que podria haver animat i esperonat a l'equip. 1 a 3.










Víctor Collell 7 (A las tonterías... ¡castígalos!). Doncs no, no he castigat a ningú perquè he perdut amb un final de partida fluix, molt fluix i com sempre apurat. Ha sigut una partida d'enrocs oposats on els dos hem intentat organitzar un atac en els respectius flancs, però jo ho he fet sense èxit i m'he defensat malament. (Enllaç de la meva partida) S'esvaïa la victòria. 1 a 4.









Daniel Codina 7.1 (Lluitador). Ha estat una partida molt igualada la que ha jugat el Dani avui davant tot un veterà, però al final s'ha fet valer la veterania i el jugador visitant s'ha adjudicat el punt. Una autèntica llàstima, el resultat començava a ser injust per tal com havien anat les partides i s'olorava la tragèdia. Avui no ha pogut ser, primera derrota pel que fa a l'equip que jugo de la temporada. 1 a 5.



Maca la foto!




Laura Capellades 7.3 (Lluitant fins al final). Quan ha vist que no podia fer res, quan ja era obvi que no es podia forçar, quan no hi havia manera de guanyar i el més important, quan l'equip ja havia perdut, la Laura va firmar taules en una partida on també va estar millor pràcticament des del principi. 1,5 a 5,5.







Albert Pita 7.1 (La maledicció dels dos peons (dels Tres Peons en aquest cas =) ). Semblava que en Pita tenia una posició molt favorable i que tenia molt més temps que la seva rival, però finalment no ha pogut materialitzar l'avantatge i ha acabat cedint una peça i condemnant la posició. Val a dir que no es trobava del tot bé i només em queda agrair-li l'esforç que ha fet en el dia d'avui. 1,5 a 6,5.



Un matx molt fluix el que ha disputat l'equip E, però de matxos així sempre n'hi ha i doncs quan arriben toca mastegar sorra i esperar a la propera ronda a veure si hi ha més sort. L'E haurà de guanyar si vol confirmar la permanència, cosa que no serà fàcil.
Fins la setmana que ve!
Víctor Collell

Enllaços:
Acta del matx Peona i Peó "E" - Tres Peons "D"
Rabiosa Actualitat d'Escacs
Lliga Catalana a AjedrezND
Grup de la Lliga Catalana al Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada