diumenge, 16 de febrer del 2014

Lliga Catalana 2014. Ronda 4.


Avui em tocava jugar amb l'E. És el que hi ha; perds tenint la partida guanyada, i baixes del C a l'E. Poc a poc Collell, si els escacs són justos dins de poc veurem un altre número on ara posa 1875. Però si tenir poc ELO és un xollo!

Primer de tot disculpar-me per no haver-vos regalat una magnífica crònica del matx del C contra l'Agustí la setmana passada, però els exàmens són els exàmens. Típica excusa i el mateix tòpic, però la crua realitat.


Al local del CE Agustí, escacs, pocs.


Anava al Mas Guinardó disposat a donar la campanada i guanyar al Foment C, un equip compacte i que ens superava en ELO en molts taulers. L'equip E tenia tan sols un punt i s'havia de guanyar fos com fos. I la cosa estava difícil, molt difícil. Hi arribava amb el càmera oficial de peonaipeo.blogspot.com disposat a fer fotografies al matx i a cadascun dels jugadors locals per després incloure-les en aquesta crònica. I si hi ha algú que arriba tard, ajo y agua, t'has quedat sense foto. Avui li ha tocat el rebre a la Laura Capellades, que ha arribat uns minuts tard i el càmera, fart d'esperar, ha marxat cap a casa, on la mestressa li ha fet fer diferents "tasques de la llar". I jo, mentrestant, jugant una partida d'escacs. Para todo lo demás, Ajedrez.






El delegat de l'equip E seria en Jofre Custodio, que arribava puntual i es disposava a preparar l'acta. Tot un plaer i una satisfacció jugar amb en Jofre, però m'hauré d'acostumar als cops que dóna al rellotge, al pobre Marc Campoy li tremolaven les mans =).





Amb uns minutets de retard començava el matx. Encara faltava gent del Foment i algun(a) del Peona i Peó. Alineacions: 
Ramón Povill (En la española del cambio se debe cambiar el alfil de casillas negras i és l'última peça que canvio) - Antonio Jerez.
Jordi Atserias - Albert Pita (O com demanar taules quan anem perdent, que el rival et digui que no i acabar guanyant). 
Joan Campderrós (Aquest nano les toca) - Víctor Álvarez Albiol
Alejandro Olvera - Oriol Paluzié (Taulífer, un cop més).
Víctor Collell (Humil cronista i Jugador Salvavidas) - Andreu Gimeno
Marc Campoy - Jofre Custodio (Vols taules?). 
Laura Capellades (Castigada sense foto) - Tomàs Lluís
Jaume Francesc Capella - Paulino Aguilera (Lluitador). 

Haig de dir que el matx va ser apassionant. Quan semblava que no en sortiríem pas vius... 

L'1x1

Laura Capellades 7.6 (Estalviant-se patiments i deixant als altres la feina bruta =) ). Ha acabat la primera i ha fet taules, sense complicar-se massa la vida i davant un rival que la superava lleugerament en ELO. Han jugat una Alapin (la Laura blanques) davant la siciliana. Amb el marcador de 0-0 no era necessari consultar i ha dit: "si perdem, jo no en tindré la culpa" =). 0,5 a 0,5.





Paulino Aguilera 7 (Que consti que a les meves cròniques ningú baixarà del notable... menys jo =) ). He vist realment poc de la seva partida, l'última vegada que li he donat una ullada l'he vist amb qualitat de menys però en una posició atracable. Tenia bastant més temps que el seu rival però finalment l'altre ha jugat millor i s'ha adjudicat el punt. Perdíem. 0,5 a 1,5.





Jofre Custodio 7 ("Bona feina"...!). Com a bon delegat s'ha ocupat de que el matx estigués perfectament controlat i que no hi haguessin problemes, així com atenent les ofertes de taules que rebia... i que també feia =). Malgrat tot, quan l'equip perdia en Pita li pregunta: Puc fer taules? A lo que ell respon que sí. Com que finalment l'Albert ha guanyat, li perdonem =). 0,5 a 2,5. Aiaiaiai...







Joan Campderrós 10 (Sense paraules, sí senyor!). Ha guanyat bé, amb tranquil·litat i sense patiments. I encara té més mèrit perquè davant seu tenia un autèntic jugadoràs com és en Víctor Álvarez Albiol. No ha guanyat sobrat, però ha transmès tranquil·litat en tot moment i ha guanyat quan l'equip ho necessitava. I jo que no tenia ni idea de com anàvem... 1,5 a 2,5 i la remuntada és possible!








Oriol Paluzié 7.5 (Segueix el punt de diferència). No ha pogut fer res i finalment ha fet taules en una posició on poc suc es podia treure. El seu rival el superava en ELO i no ha estat un mal resultat, és més, al principi no era dels que estava millor i unes taules no eren mal resultat. Malgrat tot, l'equip havia de reaccionar si volíem puntuar. 2 a 3.






Albert Pita 9.8 (Taules?????). En Pita ha demanat taules quan l'equip perdia per 2 a 3 (amb el consentiment d'en Jofre =) ) i per sort el rival les ha refusat. Finalment en Pita ha acabat guanyant (desconec com, jo feia hores que estava pensant només en la meva partida) davant un molt fort rival i el matx quedava en mans meves i d'en Ramón. Apostoflant! 3 a 3.







Ramón Povill 7.7 (I el seu alfil de caselles negres). Diuen que en l'espanyola del canvi la peça que s'ha d'intentar canviar cuanto antes és l'alfil de caselles negres. Doncs bé, en Ramón ha arribat a un final d'alfils de caselles negres i peons. Des d'un bon començament que semblaven taules i després de força temps jugant, les han acabat firmant. Qui queda? Aiaiaiai... 3,5 a 3,5.






Víctor Collell 9.8 (Cert que la qualitat dels models o almenys de l'últim fa més fàcil la feina del fotògraf =) ). Després de que no m'agradés massa com he quedat a l'obertura, i de que m'estigués muntant un atac de mil dimonis al meu enroc, els conceptes poc a poc m'han anat ajudant i m'he tres unes dues o tres jugades seguides del barret que m'han permès la victòria. Final d'infart, la partida, molt maca. Avui li he salvat la vida a l'E, tal vegada toqui reforçar altres equips de cara a altres matxos. Victòria! 4,5 a 3,5!



Segona victòria de l'equip E i sembla que respirem una mica. No s'ha de baixar la guàrda, queda moooolta Lliga i pot passar absolutament de tot.
Doneu-li una ullada al Grup del Facebook de la Lliga Catalana que està molt animat!
Víctor Collell

Enllaços:
Acta del Peona i Peó "E" - Foment Martinenc "C"
Lliga Catalana a AjedrezND
Rabiosa Actualitat d'Escacs
Grup de la Lliga Catalana al Facebook
La meva partida d'avui

Imatges:






Enlace permanente de imagen incrustada























Qui és? És en Puntí? Ha tornat? O és un miratge?

2 comentaris: