diumenge, 27 d’octubre del 2013

XXXI Obert de Cerdanyola. Rondes 3 i 4.

Abans de fer el parón que es durà a terme aquesta propera setmana (recordem que no hi haurà ronda, la cinquena ronda es jugarà el dia 9 de novembre degut al Campionat de Catalunya per equips d'edats), faré una crònica sobre aquestes rondes 3 i 4. De moment i després d'aquesta quarta ronda, el torneig (parlem del Grup A) té un clar líder com és el FM Arian González, del Sant Andreu, i és que és l'únic que té el 100% dels punts, quatre de quatre. Malgrat tot, el IM Lázaro Lorenzo i el jugador del Catalunya fins ara invicte David Vigo intentaran complicar-li les coses al jugador cubà que passsa per un bon moment de forma. Al Grup B trobem a dos jugadors amb quatre punts de quatre possibles; el jugador del Club d'escacs Castellar Francisco Montllor i el jugador del Club d'escacs Ripollet Eloi Serrano

En un Grup A on sembla que a la zona mitja de la classificació està la cosa molt igualada, ja que la victòria es ven a un preu molt alt, dèiem que tenim un líder destacat com és el cubà Arian González i és que porta quatre victòries en quatre partides. Les seves víctimes; Carlos Batista, Joaquim Borges, Roger García Acosta (tots tres de la Penya d'escacs Cerdanyola) i el MK Miquel Vázquez, del Club d'escacs Sant Adrià. És clarament el favorit a guanyar el torneig, tot i que encara s'haurà d'enfrontar amb gent de molt nivell com és el cas del vigent campió de Catalunya Orelvis Pérez o el IM Lázaro Lorenzo, que va punxar amb un jugador que darrerament està molt fort, David Vigo, fins ara invicte i tan sols cedint mig punt davant l'esmentat prèviament Lázaro. En aquesta quarta ronda ha guanyat al FM local Julio Hernando. Sens dubte que aquest quartet de jugadors són els aspirants al títol. 


Pel que fa als demés del Grup, una àmplia majoria molt igualada, s'estan veient partides molt igualades i molt trepidants. No massa però en el cas de la Ronda 4, on en moltes partides es van poder veure Friendly draws degut a que a les 18:00 h. començava El clàssic. Un Barça - Madrid té molt pes, i és que jo em vaig veure obligat a demanar taules a les jugada 13 quan semblava que iniciava l'atac després d'un Gambit Jaenisch contra espanyola. Taules amb el local Daniel Villodres (1858 FIDE). No sé perquè poso ara l'ELO FIDE, si dins de poc ja ningú se'n recordarà d'ell.... o potser sí. 

(Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la)

Un aspecte a destacar va ser que a la tercera ronda el jugador gallec Breixo Álvarez va arribar quan passava un minut per a que perdés el punt. I així va ser, el jove jugador del Club d'escacs Llinars Oriol Panadès es va adjudicar el punt sense moure ni una sola peça. Però encara que guanyés el punt by the face hem de dir que l'Oriol està en un gran estat de forma. 
I si parlem d'incidents evidentment esmentarem el que va succeir al Tancat per a Norma de Mestre Català en la partida Daniel García Ramos - José Valencia. Una mala captura al pas per part del blanc va suposar uns dies de desconcert a l'obert, però el que està firmat firmat està, cas tancat i no se'n parli més. Cap dels dos jugadors se'n va adonar i això va fer que la partida seguís com si res. El jove jugador local Daniel García Ramos ha decidit finalment retirar-se del torneig. 
Parlant encara del Tancat, esmentar que el Rei de les taules Frederic Corrigüelas segueix fent taules i, com un servidor, ja en porta tres de seguides, totes elles en molt poques jugades. Sempre fidel al seu estil. El líder momentani és Alejandro Sáez, del Catalunya, després de la derrota del local José Valencia davant Francisco Fernández, que comença a guanyar-se el nom de Matagegants. 


I pel que fa al Grup B com dèiem té dos líders, Eloi Serrano i Francisco Montllor, ambdós situats entre els deu primers del rànking (segon i novè respectivament) estan jugant partides molt correctes i tot apunta que a la propera ronda jugaran entre ells. També estan realitzant un bon torneig jugadors Marc TorralbaPau Blesa o Anaís García Ramos, que malgrat no ser favorits estan demostrant que tenen coses a dir en un Grup B també força igualat. Els principals perseguidors dels líders en aquest Grup B són Josep García Pérez, Sergi González García i José Castillo Jurado, tots tres amb tres punts i mig de quatre possibles, a mig punt dels dos líders. 




Un cop acabat el Campionat de Catalunya per equips d'edats el torneig tornarà a posar-se en marxa. 
Fins la propera! 

Víctor Collell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada