dilluns, 30 d’abril del 2012

El debut a primera


Per Equips 2012
Ronda 7
Reus Deportiu 8 – Peona i Peó 2
(Crònica d’una mort anunciada)
Bé començava la setmana. I tant que sí. Cada dia que passava estava menys clar si hi hauria matx o no, dilluns dèiem una cosa, dimarts no dèiem res, dimecres seguíem sense notícies, dijous ens enfadàvem... Més la professionalitat (de part de l’equip) va acabar per imposar-se. En general ha estat una setmana caòtica però suposo que ho acabarem recordant amb perspectiva i alegria. Recordarem el cap de setmana del retorn d’una vieja gloria a l’equip A sobretot, i del debut d’una futura gloria que de ben segur donarà molt de joc al club. Després tot el demés quedarà en segon pla i oblidarem els moments de tensió.
Ara espero que gaudiu de la crònica.

López Forn “Causa perduda” (5)
O de com entre una cosa i l’altre, res te sentit i tot encaixa a la perfecció
Calen unes noves bases. A mi m’és igual jugar o no jugar, però això no pot tornar a passar. Bé que part de culpa la tenim nosaltres com a equip, i acceptem aquestes culpes. Res ha de caure en sac trencat, o això espero. I suposo que quan acabi el per equips hi haurà una reunió com a mínim, encara que... Tampoc passa res, per sort hi ha coses més importants.
Salut!

Enric Garcia “La censura” (10)
O de com no és el primer cop que apareix als 1x1 d’enguany (que cadascú ho interpreti com vulgui)
Probablement, no era el millor dia per jugar amb el primer equip. Reus deportiu presentava una alineació, que ni el nostre equip de gala hagués pogut fer res. És per això, que tots tindran un 10 avui. Sobretot els reforços com ell. I... Després espero que no es censuri a ningú, vam fer el que vam poder. Ens tocarà anar a mortis a pels dos matxs que queden i ja està. No farem presoners. Talment, segur que hi ha promeses que no es compliran. Ja m’imagino, si te he visto no me acuerdo... (Avui per tu demà per mi?)

Joan Regidor “El sapiente” (10)
O com sacrificar la millor ratxa que deu haver tingut mai, per ajudar a 4 arreplegats que ni es mereixien ser ajudats
El nostre historiador em demanava un 0 un cop acabada la partida... És massa exigent, ja que mentre mirava les partides, la seva no era cap desastre ni perdia com jo a la mitja hora. Va plantar cara, però clar... Sí que es devia pensar que això del per equips era bufar i fer ampolles, però 5000 punts d’Elo de diferència s’han de fer notar. En tot cas, enhorabona i gràcies.

Víctor Collell “El futur” (10)
O de com els guapos també podem jugar a escacs
Espero que d’aquí uns anys, quan els que juguem ara habitualment a l’A siguem uns vells decrèpits, tinguem amb en Víctor un bon relleu generacional (també espero que algun dia em substitueixi com a cronisto). Va fer una bona partida, l’altre en sabia més, però va lluitar fins al final, i això és el que compta.
M’hagués agradat que el seu debut amb l’equip A fos en condicions més favorables, i espero que tot i que no puntués, es sigui generós amb ell i li permeti (qui li ha de permetre) complir la promesa que tenien aparaulada per si puntuava. Gràcies per venir.


Laura “La crack” (10)
Messiànica.
Menja apart, va líder amb molta avantatja i sembla que cada cop ho fa millor. No només guanya (en part és una mica trist que sigui la única que guanyi), sinó que a més, segueix totes les partides i està atenta al més mínim detall. És una joia. En tots els sentits. Som molt afortunats de que sigui amb nosaltres. Esperem que no se’ns perdi per la muntanya quan vagi a escalar, que veient com interpretava els mapes... És broma. Enhorabona Pitxitxi!

Òscar “Mr. Hyde” (10)
O com per casualitat, el mot de la setmana passada permet quadrar el cercle
Boníssima la seva actuació i ànim durant tot el cap de setmana. Ens ha sorprès a tots diria, al final donava una mica de ràbia perquè ens guanyava en tot, però millor que no el fem enfadar que encara li queden tres proves. Objectiu com és sempre, ens farà pringar a tots. De la partida potser no cal parlar-ne, un alfil malo defendiendo peones buenos. O quelcom així, no sé.

Guillem “entrego una dues o tres peces a cada ronda” Subirachs (10)
O de com jugar a escacs
Coi de partides, m’agradaria entendre quelcom! Locas, son partides locas, ja t’ho dic ara. Una, dues o tres, quantes peces vols? Bé, no es pot fer millor. Patir patirem, però a cada ronda es supera i l’espectador plora d’emoció. Ara només falta que ens ensenyi a jugar així. Gosa d’aquesta manera treure’m el mot de romàntic. Abjuro al pseudònim doncs.
Ja per acabar... Agrair-li l’esforç de coordinar l’equip.

Carles “La Laura se’t escapa” Moya (10)
O de com els càlculs a llarga distància juguen males passades
Semblava bona l’entrega, però clar, desprès de 27 jugades es demostrava que potser no valia per mats a la última fila. No passa res Carles, és més, crec que va ser una bona partida la que va fer. No la vaig poder seguir gaire, però un cop amb peça de menys seguia lluitant i semblava que potser tindria algun chance. Em sap greu perquè amb la derrota d’ahir, li entrega en safata de plata el pitxitxi a la Laura a dues setmanes del final. Amb tot, encara tindrem emoció amb les votacions del premi de bellesa.

Joan Campderrós “Únic i irrepetible” (10)
Gràcies Joan per haver vingut, no hagués estat el mateix, esperem veure’t per Olot també.
Campderrós tan sols pot ser definit com a... La veritat, és que és impossible de definir, se l’ha de viure. On hi ha pèl hi ha alegria? No, on hi ha Campderrós hi ha alegria. Llàstima que es deixà enganyar vilment a la partida, perquè hagués complert la profecia aleshores. Obcecat amb el temps, els peons i la resta, va acabar últim, sí, però no de la manera que s’havia pronosticat, i això que no pintava malament la cosa. No passa res, ha estat un autèntic plaer comptar amb tu!

Edició especial de col·leccionista:
No (es)tas de más:
Incorporacions (10): Joan Regidor, Enric Garcia, Víctor Collell i Joan Campderrós han estat impecables, gràcies per venir. Els hi ha tocat el dia més complicat per rival (doncs crec que ha estat el més dur al qual ens hem enfrontat) i per desplaçament, entenem que anar a Reus per jugar a un equip que habitualment no és el teu, pot fer mandra. Un 10 a tots.

Crònica de la ronda 7 del Per equips, per Marc López Forn.

dijous, 26 d’abril del 2012

Campionat de Catalunya; les cròniques

Ja finalitzat el campionat de Catalunya a Salou, estic fent unes cròniques; he fet una general i resumida que la podreu trobar al proper butlletí del club, i ara aniré fent el Dia a Dia, que serà com vam viure els dies allà a la Pineda. Espero que us agradi!

Campionat de Catalunya d’Edats 2012
I sí, un altre campionat a Salou, i ja en van 6, 5 per part meva. Un campionat que l’has de gaudir com si fos l’últim, pel meu gust, el millor campionat per Edats de l’any. No serveix de res si arribes al Campionat amb una ratxa molt bona, perquè allà pots perdre dues partides seguides i enfonsar-te. Aquest no és el cas de l’Elisa Martínez, que, després de portar 0 de 3, no es va rendir i va fer una remuntada espectacular, aconseguint quedar 2a de Catalunya en el seu primer any sub-18, guanyant a l’última ronda a Marc Esteve. Tampoc importa si arribes a l’hotel amb una ratxa de moltes partides sense guanyar, perquè allà un es creix i treu el millor de cadascú. Aquest any, 21 són els jugadors de Peona I Peó que s’han desplaçat fins a Vila-Seca per jugar la sisena edició del Campionat de Catalunya. En anys anteriors, la participació havia estat major en quant a jugadors del club, però per motius diversos alguns jugadors de molta qualitat (com per exemple Albert Pita, Roger Cervelló o Jaime Arroyo) s’han quedat a casa gaudint de les vacances o jugant a hockey. Ha estat un bon campionat en quant als interessos del club, i, amb la col·laboració d’Enric Garcia, hem fet millors partides de les que esperàvem. Felicitar a la Llum Cardó, que ha aconseguit quedar 3a femenina sub-14 per darrera de la jugadora del Cerdanyola Cora Castellet i la del Llinars Gemma Clavell, però superant a jugadores com Maria Galera, Laura Regincós, Helena Ruiz o Carla Garcia Acosta, molt bones jugadores totes. I destacar també la bona actuació dels sub-10 Eloi Aballanet, Laura Povill i Natasha de Blois, que han fet un gran campionat tots. Sobretot una jugadora que sent sub-8 em va guanyar al Vila de Gràcia, fent una gran partida, Laura Povill ha quedat segona de Catalunya per sota de la campiona d’Espanya Joana Ros, de la Colònia Güell. L’enhorabona, Laura!
En categoria sub-12, una molt bona participació dels jugadors del club. Eren 4 en total, Carlos Martínez, Xavier Povill, Jordi Lladós i Daniel Codina. Destacar les posicions de Carlos Martínez, que ha quedat cinquè perdent l’última ronda contra l’actual campió de Catalunya, el jugador de l’Ateneu Colón Guillem Porta. Si en Carlos hagués guanyat, hagués aconseguit set punts i mig, i hagués fet podi. Xavier Povill, per la seva banda, va guanyar l’última ronda aconseguint així també sis punts i mig i quedant sisè de Catalunya. Llàstima que en Daniel i en Jordi van perdre l’última ronda, contra Sara Las Heras i Pau Martín respectivament, dos grans jugadors del Club d’Escacs Llinars.
En categoria sub-14, ha estat en general una bona participació. Ferran Cervelló, el tercer del rànking i un dels favorits a guanyar el campionat, ha fet finalment sis punts de nou, guanyant a l’última ronda contra un altre jugador del club, Albert Puntí, que n’ha acabat fent cinc. Amb cinc punts i mig hi ha un servidor, que va guanyar a l’última ronda a Pau Artisó d’EDAMI, i Marc Torrents, que va perdre l’última ronda contra Eduard Prujà, del Gerunda. Una llàstima per a en Marc, ja que en rondes passades havia guanyat a Guillem Salagran, del Gerunda també, i tenia taules amb l’Oriol Serra del Figueres, però en un final philidor en Marc s’equivoca i perd la partida. Després va fer unes taules amb un jugador revelació del Torneig, Oriol Panadès, però en general en Marc va fer un gran campionat. Amb cinc i mig tenim també a Llum Cardó, que com he dit abans, ha quedat segona femenina. L’Albert Puntí ha acabat fent cinc punts fent un bon campionat, quan a la segona ronda va ser capaç de tenir una posició contra el campió del torneig Pere Garriga del Mollet, on l’Albert podia guanyar peça amb una jugada però aquest no ho va veure. Cinc punts també va fer Daniela Velasco, on ja ha assegurat la seva participació al Campionat d’Espanya. Jaume Lladós i Adrià Pérez també van fer un bon campionat, amb quatre punts i mig, llàstima l’Adrià que després de fer taules amb mi amb peça de més en una variant del Sistema Gleck molt interessant, va perdre l’última ronda contra el bon jugador del Cerdanyola Daniel Garcia Ramos. En Jaume, per la seva banda, va fer taules a la última ronda contra David Núñez. Molt bon campionat, nois!
En categoria sub-16, tan sols comptàvem amb la participació del gran jugador Jesús Ligero, que ha fet molt bon campionat. Després de guanyar la primera ronda no se sap com i fer taules a la segona ronda amb dama de menys, va aconseguir una ratxa molt bona després de perdre amb l’1 del rànking Martín Forsberg. Va perdre amb poca fortuna amb el jugador del Figueres Alexandre Pinsach, i l’última ronda amb Elisabet Ruiz Font del Vilafranca. En Jesús ha començat a jugar siciliana, en concret el drac, on de moment sembla que li ha sortit molt bé. S’ha trobat a faltar la presència dels jugadors sub-16 del club, com Jaime Arroyo o Pablo Ji, que de ben segur que haguessin fet un bon campionat. Enhorabona pel campionat, Jesús!
I finalment, en sub-18, el club ha disposat de tres jugadors per intentar aconseguir algun podi, i així ha sigut. Destacar la meritòria dotzena posició d’Albert Ezquerro, que no va poder guanyar l’última ronda al segon de Catalunya, Cristian Fernández Díaz, del Mollet. En Gotés, tret de perdre l’última ronda contra un rival considerat inferior com l’Eudald Fumàs, va fer un campionat molt bo, fent taules amb el propi Ezquerro, amb Àlex Vidal Zamora, un mestre català i amb Aleix Jareño, un molt bon jugador. Després d’aquestes tres rondes de taules, el gran mestre Gotés es va cansar d’empatar i va força una partida contra un 2100, en Marc Mallol del Tarragona. Va acabar perdent, però se’l va felicitar per arriscar a guanyar a un 2100. La ronda següent va fer taules amb el Tutusaus, un altre gran jugador, i això que dèiem de l’última ronda que la va perdre amb un 1800 llargs, però això no li retreu el bon campionat. I per acabar, la segona posició de l’Elisa, que ha estat GRÀCIES A L’ENRIC, el millor delegat d’aquest campionat. Les seves preparacions eren esplèndides i això de despertar accidentalment als jugadors se li donava d’allò més bé. L’Elisa, com he dit abans, portava zero de tres, però va aconseguir guanyar les tres últimes rondes i fer quatre punts i mig, situant-la només per sota de la jugadora del Cerdanyola Andrea Norte. L’enhorabona, Elisa!
En general, ha estat un bon campionat dels de Peona I Peó. Esperem que la presència dels jugadors del club torni a créixer i aconseguim guanyar més podis i algun que altre or!

El viatge; Primera ronda.
I és que, tot i que havíem d’estar a l’Hotel aconsellablement abans de les 13:00 h., jo em vaig haver de llevar ben d’hora ben d’hora ben d’hora per anar a agafar el tren amb el Frede Jaques, Maestro Kardov, la seva deixeble, El superdelegat del Torneig Thierry Enric i Ferran Cervelló (ho sento, però no li he trobat un millor nom que no sigui el seu). Aquest any però, ens faltava un dels delegats més importants de la història dels campionats de Catalunya; El Maestro Kardov. En el seu lloc, però, ha vingut l’Enric, el millor delegat del per equips i ara de Peona I Peó a Salou.
Agafàvem el tren i ens dirigíem cap a Vila-Seca amb l’objectiu de que quan arribéssim allà, un cotxe ens vingués a recollir i ens portés fins a l’hotel. El Frede Jaques (com sempre) duia a la seva motxilla el seu ordinador, i durant el trajecte el Ferran i jo vam passar l’estona jugant al Pang. Després vèiem com la gent que entrava i sortia del tren era aixafada per una porta traïdora que es tancava automàticament i s’enduien uns cops que el Ferran la Llum i jo no ens podíem aguantar el riure mentre l’Enric feia veure que no ens coneixia de lo descarats que érem.
Quan vam baixar del tren, vam decidir-nos a buscar el parc a on el Campionat de Catalunya Per equips d’aquest any hi vam estar abans d’anar a l’hotel, però en va. Semblava que el parc havia desaparegut i érem incapaços de trobar-lo. Així doncs, en vam trobar un altre de més petit que per passar l’estona servia perfectament. Mentre Thierry Enric i jo conversàvem recordant vells temps quan Can Carabassa va quedar tercera de Barcelona sent una Escola amb quatre pringats que havien començat a jugar feia dos mesos, només quedant per sota de dos grans clubs com Vila Olímpica i el mateix Peona I Peó. I vam recordar també com l’Enric lluitava perquè ens continuéssim dient Can Carabassa i no Peona I Peó. L’any següent, vam aconseguir quedar primers de Barcelona per davant de Peona I Peó, L’Escola Auró o Ateneu Colón, i al Campionat de Catalunya Per equips (anant com a Can Carabassa (PIP)) vam quedar segons empatats amb Cerdanyola al primer lloc, fent un gran campionat.
Més tard ens van venir a buscar els cotxes del pare de l’Elisa i el pare del Daniel Codina, que ens van portar fins l’hotel. Ens vam allotjar i vam anar a dinar.
Un cop dinat, ja sabíem els rivals, però no eren coneguts i per tant la preparació va ser escassa per no dir nul·la. A les 16:00 h. va començar la primera ronda.
En total, Peona I Peó va fer 18 punts de 21 possibles, un bon balanç. Van perdre l’Elisa (que jugava contra l’Ezquerro i per tant un punt es perdria segur) el jugador sub-10 Eloi Aballanet i el Gran Mestre Gotés, que jugava contra el primer del rànking, Marc Sánchez. Les partides van ser fàcils (sobretot per mi) i podríem anar a dormir tranquils. O això ens pensàvem.
Mentre sopàvem, el jugador sub-12 Carlos Martínez àlies El matao va arribar corrents al menjador dient que a l’Albert Puntí àlies El tigre i a mi ens tocaven els dos primers del rànking, Pere Garriga i Llàtzer Bru. Al principi, no sabíem si creure’ns-el, però al mirar l’aparellament vam veure que tenia raó, i doncs vam anar a l’habitació de Kamikaze Jesús i  del Frede Jaques, per veure quan preparàvem. El tigre va anar a preparar amb pitoniso Cuartas (capaç de saber els resultats del Barça només mirant com es comporta el Puntí) juntament amb el Ferran, que jugava amb la Gemma Clavell. Jo prepararia de bon dematí, quan tothom dormís. Santa innocència.
Després de veure com el Madrid golejava a l’Osasuna i el Barça guanyava a l’Athletic, vam anar a la nostra habitació i vam dormir... vam intentar dormir.

Un dia dur; Segona i tercera ronda
El dia va començar a les set del matí, quan el tigre i jo ens vam aixecar per dutxar-nos i anar a esmorzar amb l’habitació dels cinc fantàstics. A les vuit ja estàvem esmorzant, i a dos quarts de deu començava la partida. Havia de preparar amb pitoniso Cuartas la meva partida amb Llàtzer Bru. El tigre ja havia preparat contra Pere Garriga, i a l’habitació del Cuartas em va acompanyar el Ferran, que havia de repassar la seva partida que disputaria contra Gemma Clavell. Vam preparar contra espanyola, la variant d’f5, no escric el nom de l’obertura perquè és massa complicat.
A dos quarts de deu em vaig asseure davant del vigent campió de Catalunya mirant-lo amb cara de fàstic, i donant-li de mà com si tingués por de que m’encomanés alguna malaltia. Era ell, Llàtzer Bru, amb el seu posat robust i fort, amb els cabells arrissats fent-me recordar a Carles Puyol, i alhora de donar-me la mà em va desitjar “Sort”. Per relaxar la tensió, li vaig dir; No em farà falta, però gràcies de totes maneres. Em va dedicar un somriure i em va jugar e4.
Tot havia anat segons el previst; 1. e4 e5 2. Cf3 Cc6 3. Ab5 f5. La cara de Llàtzer Bru el cabezudo va fer una ganyota a lo Torrents, i sense pensar em va jugar 4. d3. Vaig prendre el peó, va prendre el meu i la partida va anar molt bé en quant a obertura. Tot sortia segons el previst. Vam canviar dames, alfils, peons... i al final, finals de cavalls amb cinc peons per cadascú i eren taules. M’havia quedat sol a la sala de retransmissió dels sub-14, el tigre havia perdut amb el Pere, i sorprenentment Ferran Cervelló havia perdut també amb la Gemma Clavell. Alexandre Ventura havia guanyat a l’Helena Ruiz. Tot semblava ser taules, quan vaig veure el sacrifici del meu peó central canviant cavalls i quedant amb un peó de menys, però amb el seu peó passat davant del seu rei i davant del meu. Jo pensava que eren taules, quan abans ho eren, però amb un peó de menys en un final no es pot fer res.  El vigent campió no va perdonar i va refusar la meva oferta de taules. Al final, em va guanyar pel Zugzwuang, i abans de que coronés, em vaig rendir. Va ser una llàstima, eren dos quarts de dues quan vaig sortir i el meu pare em va saludar i em va felicitar per la partida, a l’igual que el Frede Jaques. No hi havia temps per parlar massa, així que vam anar a dinar tan aviat com vam poder. Mentre discutíem amb Kamikaze Jesús per saber com diantre havia fet taules amb dama de menys amb Marta Castillo, ja sabíem els rivals de la tarda. A mi em tocava un tal Cristian Granados, del Figueres, un 1700 perillós. Al matí, Jaume Lladós havia fet taules amb el fort jugador del Gerunda Guillem Salagran. Daniela Velasco havia fet taules amb el Jordi Jané del Cardona, perdonant la partida que tenia guanyada. Tot i així, les taules eren un resultat boníssim tenint en compte la qualitat del jugador. Marc Torrents havia guanyat a el germà del Guillem, l’Eduard Salagran, i en Marc portava dos de dos. L’Adrià Pérez havia perdut amb l’Oriol Serra del Figueres, aquesta vegada sense jugar la Larsen com a Linares, i victòria també de Llum Cardó. Destacar les victòries de Carlos Martínez i Daniel Codina en sub-12, en Jordi Lladós va perdre contra en Jaume Ros de la Colònia Güell. Xavier Povill va fer taules amb Nil Guiteras, un bon jugador. També dir que a la categoria sub-18 Jaume Gotés va guanyar a Francisco Javier Romero Gámez àlies el fricky, Albert Ezquerro va guanyar a l’últim jugador (en aquest cas jugadora) del rànking i Elisa Martínez va perdre amb el jugador del Llinars Eloi Castillo. I en sub-10 victòries d’Eloi Aballanet i Natasha de Blois, i derrota de la prometedora jugadora Laura Povill. La tercera ronda seria dura.
No vaig tenir gaire temps per preparar, i vaig dir que em reservaria el d4 per més endavant. Jugaria e4 i la variant de tota la vida, com l’anomena pitoniso Cuartas El muñequero. Va començar la ronda.
Va ser una partida difícil, complicada, i la mala sort que havia tingut perdent amb Llàtzer Bru la vaig tenir fent taules amb el 1700. L’obertura la vaig jugar bé fins a certa jugada, on me la jugo no enrocant-me curt i tenir dominat el centre, sinó que moc la dama amb l’idea d’enrocar-me llarg i atacar per el flanc de rei tenint el centre controlat. Ell però, em va saber jugar. Aprofitant que tenia el rei al centre, em va jugar un d5 espectacular impedint-me enrocar ja que em tocava l’alfil i sense poder menjar-li el peó ja que seria una jugada il·legal al ell tenir la torre a e8. Una jugada que em tocava els nassos, però amb penes i treballs me’n vaig sortir. Em vaig poder enrocar llarg, però no atacar pel flanc de rei. I va ser al mig joc quan, fent una jugada amb la dama, podia guanyar la partida, però vaig jugar ràpid i no vaig veure la jugada. I ja va ser al final, quan pintava que serien taules, Cristian Granados em podia guanyar, però no es va atrevir a arriscar-se i vam repetir jugades. Podria haver guanyat, però el final el perdia. Els altres resultats van ser bons, no excessivament, però podria haver estat pitjor.
Marc Torrents va fer taules amb Oriol Panadès del Llinars, una llàstima per a en Marc que s’hagués posat amb 3 de 3. Ferran Cervelló ho va tenir fàcil per guanyar a Daniela Velasco, que va oposar poca resistència. Albert Puntí va fer taules amb la Llum Cardó, que tenia pinta de que faria un bon torneig. La Llum tenia peó de més en un final de torres, però tampoc es va arriscar i va fer taules. Adrià Pérez va guanyar, i Jaume Lladós va perdre amb Cora Castellet. Destacar les victòries de Xavier Povill, Daniel Codina i Jordi Lladós en sub-12, i taules de Carlos Martínez. Kamikaze Jesús va perdre amb l’1 del rànking Martín Forsberg  i en sub-18 victòria de Jaume Gotés, derrota d’Albert Ezquerro i derrota de l’Elisa. En sub-10, Natasha de Blois va perdre, Laura Povill va guanyar i Eloi Aballanet també.
Vaig anar a dormir sabent que pel matí jugaria contra el vigent campió del Vila de Gràcia sub-16, Xavier Martínez Pla, el nou jugador del Vila Olímpica. Un 1946 però sense FIDE, i això feia que tingués un rànking baix. Seria una partida duríssima i hauria d’estar preparat. Pel dematí prepararia amb pitoniso Cuartas; ara tocava dormir. 



L’equador del torneig; Quarta i cinquena ronda.

Em llevava, com sempre, ben d’hora, per donar-me de bon gust una dutxa i anar a esmorzar a les vuit amb el pitoniso i el tigre, per poder preparar la partida. Vam tornar a preparar la variant contra espanyola d’f5, la que el dia anterior li havia jugat a Llàtzer Bru. Quan em Martínez Pla em va jugar d4, tot el que havíem preparat se’n va anar en orris.

I li vaig fer la variant de c5 (1. d4 Cf6 2. c4 c5) anomenat Benko Gambet o simplement Volga. Una variant molt ofensiva que recomano amb negres i que em dóna resultats. Entregues el peó de c5, però normalment aquest peó no es menja, sinó que jugues d5 i el negre torna a la càrrega amb b5. Martínez Pla no va voler menjar el peó, i la partida no va ser tan esbojarrada. I canviant peces canviant peces, arribem a un final on sembla que jo guanyo. Igualtat de peons, set per cadascun, i jo tenia un cavall i ell un alfil. I tot pensant com podia guanyar, vaig veure com el Fredericus Pocus Pelus mirava la partida i em va venir la imatge del Consell del mestre al cap. I tot mirant del tauler, vaig exclamar mentalment; PUNTOS DE APOYO! MI CABALLO NECESITA PUNTOS DE APOYO! I tot semblava que guanyaria, ja que el meu cavall era millor que el seu alfil, que no podia passar gràcies al meu rei actiu i als meus peons bloquejant l’entrada del seu rei i de l’alfil. Tot i això, va saber jugar, i el PUNTO DE APOYO més bo que tenia el meu cavall estava molt ben defensat pel seu rei (que alhora impedia que el meu entrés) i per l’alfil, i després de que m’ho demanés quatre cops, vaig acceptar les taules després de forçar una mica. Fredericus Pocus Pelus va fer cara de “Not Bad” i em va dir a l’orella; No és mal resultat. Xavier Martínez Pla va sortir de la sala de joc buscant desesperadament al GM Marc Narciso per anar a veure la partida amb ell. Vaig pensar que després ja la veuria amb el pitoniso.
Marc Narciso parlava tranquil·lament i em preguntava; Tu jugues normalment el Volga?  I jo astutament responia dient que no, que quasi mai el jugava, que jo jugava Slava... ara en Marc entrena al Vila Olímpica. Al final, el mateix Marc ens va dir que sí, que eren taules.
Ben dinat, els resultats no havien estat pas desastrosos. El mestre Gotés i l’Ezquerro havien fet taules, jugant entre ells, i Elisa s’estrenava guanyant a l’última taula dels sub-18. Kamikaze Jesús guanyava, aquesta vegada sense patir gaire, a Eric Casanovas del GEVA-CEA. En sub-10, Natasha de Blois perdia, però Laura Povill i Eloi Aballanet guanyaven les seves partides. En sub-12 Xavier Povill feia taules amb l’Albert Castillo del Vila Olímpica també, Carlos Martínez feia taules també amb un jugador a priori inferior, i Jordi Lladós i Daniel Codina guanyaven. En sub-14, gran GRANDÍSSIMA victòria de Marc Torrents a la taula 4 contra Guillem Salagran del Gerunda, Marcus Torrente aspirava a podi portant 3 i mig de 4. Ferran Cervelló guanyava amb negres a Miguel Lara de la Colmena en una partida força còmode per al jugador de Peona I Peó. Bones varen ser les taules d’Adrià Pérez contra Guillem Torralbas, un bon jugador. Albert Puntí guanyava amb negres a Pau Ros, rival que vaig jugar jo a la primera ronda del Campionat i SE M’HO VA DEIXAR TOT. Joana Llum Cardó feia taules amb un altre jugador del club, Jaume Lladós. En Jaume va aconseguir fer taules en un final amb peça de menys. Començava la bateria de taules de la Llum amb aquell empat. Daniela Velasco també empatava, aquesta vegada contra Pau Artisó d’EDAMI, un jugador que fa uns anys que s’havia retirat però ara ha tornat i li han concedit el mateix ELO que tenia, 1820.
Després de dinar, vam anar corrents amb Kamikaze Jesús, pitoniso Cuartas i el tigre Puntí a mirar els aparellaments. No sabíem on era el Fredericus Pocus Pelus, però ja ens instal·laríem a la seva habitació per quan vingués. A mi em tocava un desconegut Marc Masalias, del club Pla de Santa Maria. Tot i ser el 43 del rànking, no tenia FIDE, però tenia un ELO català de 1846 i tristament, em superava. Una victòria em faria pujar força l’ELO, ja que jo tinc el trist ELO català de 1814, aquest estiu haig de pujar a 1900. Pitoniso Cuartas va dir que seria important preparar bé a Torrente (jugava contra l’1 del rànking Pere Garriga a la taula 1), i a Ferran Cervelló, que jugava contra Rodrigo Iglesias. Així que, no em quedava altre remei. Mentre mirava Los Simpsons, com ha estat tradició en aquest campionat, Thierry Enric em va dir que si volia preparar alguna cosa per la partida de la tarda. Li vaig dir que li jugaria la meva catalana, que jugaria tranquil, lluitant per la columna C, etcètera etcètera etcètera. La meva catalana, La Catalana Collell. Encara s’ha de perfeccionar una mica, però val a dir que només he perdut una partida de les 10 que he jugat, contra l’Andrea Lafuente del Llinars deu fer mig any.
I sí, la partida va sortir rodona. Em va fer tot el que havíem preparat amb l’Enric. Vaig treure l’alfil per b2, fent b3 i c4 prèviament, i vaig quedar perfecte a l’obertura. En un moment donat canviem els peons de c4 i d5 i la columna C queda oberta. La meva dama de c2 i la meva torre de c1 són molt perilloses. Veig a Thierry Enric caminant pel passadís, quan em veu i s’apropa a mirar la partida. Mira la planilla i somriu, i se’n va discretament. Vaig entrar-li amb tot. Vaig quedar amb la meva torre a setena (sense dames) i vaig aconseguir quedar amb peó de més en un final de torres. Jo tenia un peó passat, el de d, però ell tenia el de a passat. Era complicat. El meu rei de g2 (ja havíem canviat els alfils) va anar cap al centre, i el meu passat no el vaig moure. Ell va posar la torre a primera, i el seu peó no podia coronar per culpa de la seva torre, i si la movia, li menjava el peó. Vaig pujar el peó dins a d7, i em va entregar la torre. Era un final de rei i tres peons contra rei, tres peons i torre, però jo ja no el tenia passat. No va caler coronar per guanyar la partida, amb el rei i la torre vaig fer escac i mat.
Vaig quedar molt satisfet de la partida veient que la preparació havia donat els seus fruits. Vam repassar la partida amb l’Enric, mentre parlàvem de que sempre que algú preparava amb l’Enric, li jugaven el vist anteriorment i guanyava quasi sempre. L’Elisa (que havia preparat amb l’Enric) va fer taules, no estava malament. Llàstima de la derrota d’Ezquerro contra una de les revelacions al sub-18, David Kaufmann. El GM Gotés va fer taules contra Alex Vidal Zamora, un mestre català, tot exclamant; El centre no sempre és la clau!.
En sub-12 taules entre Daniel Codina i Xavier Povill a la taula 3, i derrota de Jordi Lladós contra Carlos Martinez el matao. En sub-10, derrota d’Eloi Aballanet contra el dos del rànking William Harutian, victòria de Laura Povill i derrota de Natasha de Blois contra Nagore Martínez. En sub-16 gran victòria de Kamikaze Jesús contra José Manuel Sánchez Alegria, en una partida de les seves, esbojarrades.
En sub-14, derrota de Marc Torrents a la taula 1. Una llàstima, en Marc es podria haver posat primer del torneig. També va ser una llàstima les taules de Ferran Cervelló contra Rodrigo Iglesias, ja que no acabava de colar-se entre els primers. Derrota també d’Adrià Pérez contra el vigent campió de Barcelona Rocco Ballester. El tigre Puntí també perdia contra Gemma Clavell del Llinars, que ja havia guanyat a un jugador del club. Jaume Lladós guanyava a Pau Artisó, que estava patint tots els jugadors de Peona I Peó. I per variar taules de Joana Llum Cardó contra Daniela Velasco, una més. No havia estat massa bon dia, però em quedava amb la meva victòria.
Després de sopar i abans de mirar Los Simpsons, miràvem els aparellaments. L’1 i el 2 del rànking s’enfrontaven a la taula 1, segurament els dos millors jugadors de Catalunya sub-14, Llàtzer Bru i Pere Garriga. A la taula 3 Ferran Cervelló es voldria venjar de Rocco Ballester després de perdre a l’Escolar contra ell.  A mi em tocava una jugadora coneguda, Carla Garcia Acosta, del Cerdanyola del Vallès. Fa dos anys l’havia guanyada, però l’última vegada que vam jugar, a l’Obert de Cerdanyola, vaig haver d’entregar peça per fer taules. Tocava descansar, tot i que vam mirar alguna cosa amb l’Enric. 



Tarda a la platja; Sisena ronda

La ronda era, com de costum, a dos quarts de deu. Aquell dia era especial. Tan sols jugàvem pel dematí, a la tarda hi havia descans, per tant podries deixar tot el teu potencial al matí. I, tot i així, no vaig ser capaç de guanyar a Carla Garcia Acosta del Cerdanyola. Va ser una variant avorrida, una partida lenta, i quan semblava que guanyava un peó, va fer penes i treballs i vam arribar a un final de peons amb igualtat, i taules. Més taules. I les que quedaven...
Frustrat, veia com s’escapava mig punt que, podria haver estat important. Una rival inferior... no hauria d’haver perdonat, però els escacs són així.
Mal dia també va tenir Ferran Cervelló, que va tornar a perdre contra Rocco Ballester, el vigent campió de Barcelona. El Ferran no es va poder venjar de la derrota contra Rocco a l’Escolar. També va ser frustrant la derrota de Marc Torrents contra l’Oriol Serra del Figueres, en un final Philidor, en Marc va ser incapaç de treure taules. Ja són tres els jugadors del club que han fet taules en un final Philidor; Fredericus Pocus-Pelus, Marc Torrents i un servidor. Que trist.
Jaume Lladós empatava contra Martí Arribas d’EDAMI, Daniela Velasco perdia contra Xavier Martínez Pla del Vila Olímpica i afortunadament pels interessos del club, victòria d’Albert Puntí contra Joan Caro del Mollet i taules d’Adrià Pérez... contra qui? Contra Joana Llum Cardó, que continuava fent taules. No eren uns grans resultats, però era el que hi havia.
En sub-10, només Natasha de Blois va aconseguir puntuar. Laura Povill va perdre a la taula 5 contra Adrià Marcos i Eloi Aballanet perdia també contra Nagore Martínez, en una partida polèmica.
En sub-12, victòria de El matao contra Daniel Codina a la taula 4. Xavier Povill El rei del Mambo guanyava a Leire Martínez i es col·locava amb quatre punts i mig. Jordi Lladós guanyava a Yao Ming, vull dir, a Yuan-Chiuan Tseng Wang i es col·locava amb quatre punts.
En sub-16, victòria treballadíssima de Kamikaze Jesús contra Raquel Juliá. Kamikaze Jesús es col·locava amb quatre punts i mig i volia colar-se entre els primers. Estava fent un gran campionat.
En sub-18, taules del GM Gotés contra Àlex Vidal Zamora del Santa Eugènia, amb una gran partida del jugador de Peona I Peó. Àlex Vidal és un molt bon jugador. Victòria d’Albert Ezquerro contra Ramon Monfa i derrota de l’Elisa contra l’Eudald Fumàs.
Vam dinar tranquils, sense pressa, comentant la jornada i els aparellaments. La ronda set es jugaria demà al dematí. A mi em tocava Maria Galera d’Andorra. Una jugadora que també havia guanyat anteriorment, però ara havia millorat molt i seria una rival molt complicada. A part de tenir la tarda lliure i tenir disponibilitat total, aquella nit jugava el Barça, la tornada dels quarts de final de la Champions contra el Milan. Fredericus Pocus-Pelus ens havia advertit que veure partits decisius del Barça amb el GM Gotés era realment espectacular.
Més tard vam anar a la platja a fer un partidet de futbol alguns jugadors del club. El matao o El rei del Mambo són uns exemples dels jugadors que es van quedar a l’hotel preparant amb El pitoniso, ja que es jugaven força en les partides pròximes.
Mentre el Frederic, el Ferran i el Jofre (que havia vingut aquell dia) jugaven a Voleibol amb algunes noies (el Jofre les tenia totes darrera) els altres jugàvem a futbol, descobrint joves promeses del futbol a Peona I Peó, com Ramoncín (el germà del Matao) de tan sols vuit anys, demostrava maneres i jugava francament bé. També Jordi Lladós va demostrar tenir molta habilitat amb la pilota als peus. Finalment vam acabar... en empat, vam acabar en empat...
Després de sopar, i preparats per veure el Barça, el Frederic ens va avisar de que el GM Gotés no podria presenciar amb nosaltres el partit, i entre les persones presents, es va produir un OOOOOH de lamentació.
Va començar el partit, i passats uns minuts, algú va trucar a la porta. El GM Gotés podia veure el partit amb nosaltres uns cinc minuts, no més. Va acabar marxant i el partit continuava.
A l’acabar el partit, tots vam respirar alleujats perquè el nostre equip (en excepció de la Daniela, que és, sorprenentment, de l’Espanyol) era entre els quatre millors d’Europa. 3-1. En cada gol del Barça, es destapava l’eufòria, i muntàvem molt de xivarri a l’habitació. Havíem d’anar a dormir d’hora, l’endemà teníem dues rondes molt complicades. 



Un sprint final. Setena i vuitena ronda.
Després d’un dia dur a la platja, vaig decidir no dutxar-me de bon dematí, ja que ja m’havia dutxant només arribar a l’hotel per treure’m una mica de sorra, i així de pas, descansar una mica. El despertador va sonar a les vuit del matí. Em tocava una vieja amiga, Maria Galera, d’Andorra. Feia un any que l’havia guanyat també a Salou, però segons espies i veus misterioses m’havia assabentat que havia millorat molt, quedant primera absoluta de la fase prèvia a Andorra, i en aquest mateix campionat, havia guanyat a jugadors com Martí Arribas, Oriol Colom, David Tutusaus, Mireia Lisbona i taules amb Helena Ruiz López. Havia aconseguit peça de més amb Axel Rigol, desaprofitant després aquesta avantatge i perdent la partida. Ferran Cervelló El elegido (quién derrotará al Cerdanyola i traerá la paz y el equilibrio a la fuerza) ja m’havia avisat de que havia millorat molt, i, per tant, havia d’estar preparat.
Jugaria un d4 amb pocs riscs. Una catalana, tranquil·let... i tot va anar bé, quedant amb un peó de més en un final de torres. Ella, jugant molt bé, va aconseguir recuperar-lo, i després de diverses ofertes realitzades per part d’ella, vaig acceptar les taules. No era per tirar coets, però ara seria jo el qui em convertiria en el REI DE LAS TABLAS. I després de la partida, ja vaig veure en que havia fallat. NO M’HAVIA ENTRENAT THIERRY ENRIC! No havíem mirat res amb l’Enric i, ves, taules.
El elegido va guanyar a Jaume Lladós (més conegut com DJ Lladós) després de que aquest lluités fins al final. Una taula més avall victòria de Marc Torrents contra Helena Ruiz López del Mollet, en un final made in Marc Torrents. Albert Puntí empatava contra Martí Arribas d’EDAMI amb negres. L’Adrià Pérez guanyava a Cristian Granados del Figueres sense patir massa, i la REINA DE LAS TABLAS Llum Cardó, feia (una vegada més) taules, aquesta vegada contra un bon jugador del Lleida, Edgar Solé. Daniela Velasco per la seva part guanyava a Pau Ros. Pobret, tots els de Peona I Peó li van passar per sobre...
Enorme victòria de Laura Povill en sub-10, i Eloi Aballanet també guanyava, llàstima de la Natasha, que perdia amb blanques.
També una llàstima les taules de El matao contra Ismael Alejo Gimenez a la taula 1, després de tenir una posició favorable. Xavier Povill El rey del Mambo no perdonava i guanyava a Aleix Torres Camps del Vallfogona, un bon jugador. I quina victòria, del gran Daniel Codina contra el GranMestre Pau, del Llinars. Un mat... realment, felicitats Daniel, vas guanyar a un gran jugador. I Jordi Lladós va perdre amb blanques amb Pol Bové, una pena, després de que en Jordi lluités molt.
En sub-16 derrota de Kamikaze Jesús contra Alexandre Pinsach del Figueres, un 2100 i pico. En Jesús tenia 4 i mig.
I en sub-18 victòria d’Albert Ezquerro, derrota del GM Gotés (que es va rallar de fer taules i va anar a per totes) i victòria d’Elisa Martínez contra Iván Cano.
El tigre no havia preparat, li tocava David Núñez Colomé, del Figueres, un rival perillós, però inferior a priori. I jo no podia preparar, ja que em tocava el jugador del Club Adrià Pérez. Confessaré que vaig estar preparant-me personalment (com acostumo a fer) contra la variant de l’Escocesa de Dh4. Al seure davant d’Adrià Pérez, just al costat de la columna, vaig pensar que potser em podria jugar el Sistema Gleck, que últimament havia estat jugant El matao Carlos Martínez.
Evidentment, la meva preparació no va servir DE RES. Em va jugar el Sistema Gleck, i ja el pitonsio Cuartas m’havia explicat com refutar-lo, amb Cf6 seguir de d5. Però no ho vaig jugar, ja que no sabia com era la continuació, i per tant, vaig posar a prova la variant que tants bons resultats m’havia donat, anomenada pel pitoniso La variante niño pequeño. Consistia en desenvolupar els dos flancs, enrocar-te llarg, dominar el centre i més tard atacar pel flanc de rei. Tan sols havia perdut una partida; amb Guillem Salagran del Gerunda, feia dos anys, també en un Campionat a Salou. En aquella partida vaig quedar pletòric, amb dos peons de més, però ja vaig saber que estava perdut... la MALEDICCIÓ DELS DOS PEONS NO PERDONA...
I allà va ser, enmig de la partida, que em vaig indignar. M’havien enganyat, i al soci no se’l pot enganyar, no? Això és gravíssim, eh? El pitoniso em va embaucar. Em va dir una jugada per no perdre peça, però la perdia igual, segons ell, Y ya, llegó el chucho. Aquí tienes mucha compensasión señor Coyey, ahí estás ganaísimo, no hase falta que vemos más la partida. Total, que vaig quedar amb peça de menys durant tota la partida, però aguantant estoicament vaig aconseguir arribar en un final de taules, i tot i que vaig arriscar una mica i buscar la coronació, les taules es van certificar poc després. Semblava que JO em convertia poc a poc en EL REI DE LAS TABLAS, ja que la Llum havia guanyat, i poso negreta i subratllat, havia guanyat a Ivan Volkov del Gerunda, més conegut com Ivan Volkov pa’kemas’Hh. El elegido no podia passar de les taules contra Eduard Prujà del Gerunda, després de tenir un final de peons que es guanyava, l’Elegido va fer una de les poques jugades que no guanyaven. Victòria impressionant de Marc Torrents Jo sempre vaig en ascensor contra Daniel Garcia Ramos, un jugadoràs del Cerdanyola. En Torrente 3 s’havia carregat a un Lord Sith. Victòria d’El tigre Puntí contra el Núñez un euru, taules de DJ Lladós contra Edgar Solé i també taules de La mestresa Daniela Velasco contra Vicente Baltasar Díaz. El campionat es posava “una mica més emocionant” després de la derrota d’en Pere Garriga Guaita que fan ara contra Oriol Serra Canals, el Pixa-Piscines del Figueres.
En sub-10 derrota de Laura Povill contra Sergi Riu López a la taula 7. Derrota també d’Eloi Aballanet però victòria de Natasha de Blois.
En sub-12 derrota dolorosa del Rei del mambo a la taula dos contra Guillem Porta, que allunyava a Xavier de qualsevol possibilitat de podi. A la taula 4 GRAN victòria del Matao o també del Bombilla contra Gerard Ayats Llobera. Derrota de Daniel Codina contra Aleix Torres Camps i victòria de Jordi Lladós contra Mariona Mateo.... ¿qui?
En sub-16 victòria en un ras-ras de Kamikaze Jesús contra Sergi Liarte. Li caça la dama enmig del taules i... Y ya.
I en sub-18 GRAN victòria d’Albert Ezquerro contra Miquel Sierra Montoya del Sant Andreu a la taula 3. Taules del GM Gotés contra el Tutusaus, sí, un altre 2100 i victòria d’Elisa Martínez.
L’endemà s’acabava el torneig. Un torneig ple d’emocions, i que va acabar amb un sopar pintoresc de Peona I Peó amb una infiltrada. Lord Sidious, més coneguda com Cora Castellet. Una Lord Sith. I seia davant meu... seia davant de El que no debe ser nombrado...

La cloenda. Novena ronda.
I tant, digueu que sí. Aquesta novena ronda l’han feta només per fotre’m a mi i per estar aquí un dimarts a les dotze del matí escrivint la punyetera crònica. Ai aquests organitzadors... com sabien que jo faria cròniques....
Em tocava Pau Artisó, i sí, PROU TAULES. Vaig preparar de nou amb Thierry Enric el meu d4 clàssic i una catalana per acabar el torneig. I Déu n’hi do.
Ara potser seré políticament incorrecte, però li vaig donar un bany. I amb xampú, sabeu aquest Johnson’s Baby que no pica als ulls? Doncs d’aquest tipus de bany, i és que si parléssim de futbol, no va ensumar la bola. T’entrego un cavall per aquí, et guanyo una qualitat per allà, les torres a setena doblaràs i la partida guanyaràs... un repàs amb tots els ets i uts. M’adjudicava el punt força ràpid. Havia de fer les maleteeees!
No vaig pensar massa en la ronda, però gràcies a l’Internet i al Chess-Results puc veure els resultats dels meus companys.
Sí recordo una derrota de Marc Torrents contra Eduard Prujà, força dolorosa, però que no esborrava el GRAN torneig d’en Marc. FELICITATS. Recordo també una victòria de Ferran Cervelló contra Albert Puntí, dos jugadors que van demostrar un nivell de joc excepcional. FELICITATS. Recordo un mal record, la derrota de l’Adrià contra Garcia Ramos, però Adrià, pensa que has fet taules amb mi! Tot i que t’hauria de renyar per fer taules amb un jugador tan pèssim com jo, FELICITATS. Felicito també a la Llum Cardó, que va guanyar a Guillem Torralbas, fent una senyora partida. I quin gran torneig de la Llum, que va acabar amb els mateixos punts que jo, cinc i mig de nou. FELICITATS. I també acabava amb victòria la Daniela, que guanyava a Cristian Granados sense massa patiment. FELICITATS, SUB-14!
Recordo al Carlos, perdent, contra el Porta, i veient com un any més, se li escapava el podi. Carlos, recorda que ets un gran jugador, que no ets cap matao com dic jo, que mereixies quedar primer SÍ O SÍ i que, si ho busques, ho acabaràs d’aconseguir, i crec amb tota fermesa que t’adjudicaràs SÍ O SÍ el Campeonato de España Puleva-Max 2012. MOLTES FELICITATS.
En Xavier Povill, guanyant a la última ronda, per maquillar posicions i fer, de nou, un gran campionat. Una revelació, sens dubte. FELICITATS.
I llàstima d’en Jordi i d’en Daniel, que queien amb dos joves perles dels escacs catalans, Sara Las Heras i Pau Martín, els dos del Llinars. Tot i això, no li van retreure el gran campionat d’ambdós jugadors. FELICITATS, SUB-12!
Una dolorosa derrota també de Kamikaze Jesús contra Eli Ruiz del Vilafranca, quedant així primera femenina. Tot i això, bon campionat del Jesús. FELICITATS, SUB-16...?...!
I en sub-18, Elisa Martínez ens donava l’alegria guanyant a Marc Esteve de la Colmena i així quedant SEGONA FEMENINA. MOLES FELICITATS! Derrotes de Jaume Gotés i Albert Ezquerro, però tampoc els hi van retreure el gran campionat d’ambdós jugadors. FELICITATS, SUB-18!
I els sub-10... Laura Povill quedava segona femenina guanyant a l’última ronda. MOLTES FELICITATS! Per acabar-ho d’adobar, els sub-10 ens regalaven un pleno, un 3 de 3. Victòries de Natasha de Blois i d’Eloi Aballanet. FELICITATS, SUB-10!
I felicitats a tots els del Club que es van desplaçar fins a Salou, des del REI DE LAS TABLAS Jofre Custodio fins al mestre Yoda Melendres, passant per tots els acompanyants. I és que, tot i que aquest any no érem tants, ens ho hem passat perfecte, doncs com cada any, i hem disfrutat fent el que volíem; jugar als escacs. I acabo aquest relat veient com el Word em subratlla algunes paraules del text en vermell per a que quedi més maco, li dono les gràcies des d’aquí. Felicitar als campions (en aquest cas, campiones) i a tots els participants. Peona I Peó encara no ho ha dit tot en els Campionats de Catalunya. I prepareu-vos, que quan arribi el Per equips per edats, ens ho jugarem tot contra El Imperio del Cerdanyola, que, DE MOMENT, governa la Galàxia, però que una petita rebel·lió formada per Ferran Cervelló, Marc Torrents, Albert Puntí i Víctor Collell volen tornar la pau a la galàxia i han demostrat les seves aspiracions quedant campions de Barcelona. I és que, quan acaba el Campionat, no acaba res.
Tot just comença.                                                                                                           Víctor Collell

Notícies!

A l'apartat de notícies podreu trobar tot el que vulgueu saber sobre el club i també sobre els escacs a Catalunya. Intentaré renovar-ho cada setmana o cada quinze dies a tot estirar. Vinga, que una mica de cultura escaquística no va pas malament!

1.- S'inaugura el bloc! 
2.- S'acaba el VI campionat de Catalunya per edats amb un total de 21 jugadors de Peona I Peó. Podis d'Elisa Martínez en sub-18, Joana Llum Cardó en sub-14 i de Laura Povill en sub-10. Estem fent les cròniques! 

3.- En joc està el Campionat de Barcelona per equips de sub-8 a sub-16 amb de moment molt bones posicions dels equips de Peona I Peó. Si voleu veure els detalls del campionat, cliqueu aquí
4.- Ha acabat el campionat de Catalunya sub-8. Llibert Céspedes ha quedat campió. Si voleu veure que han fet els nostres pre-benjamins, cliqueu aquí
5.- Ha començat el VI Obert de Llinars del Vallés, que ha batut rècord de participació. Si voleu mirar com van els jugadors del club, cliqueu aquí.
6.- A l'Obert de Sant Adrià, Peona I Peó disposa d'un sol jugador, però aquest és el primer del rànking del torneig i el número 1 de Peona I Peó. Marc Capellades! Si voleu seguir el campionat que fa, cliqueu aquí
7.- Varia gent del club també està disputant l'Obert del Jake. I el primer del rànking torna a ser Capellades! Però el vigent campió Guillem Subirachs vol revalidar el campionat. Si voleu seguir el torneig, cliqueu aquí
8.- Està en joc l'Obert del Tupinamba, que es disputa els dimecres a Ros de Olano. Si voleu seguir el torneig, cliqueu aquí
9.- Ha finalitzat el Campionat de Catalunya per equips. Cap equip de Peona I Peó ha baixat, i dos han ascendit. Si voleu veure els resultats final, cliqueu aquí
10.- Ha canviat la seu de la Federació Catalana d'Escacs. S'ha traslladat al districte de Sant Andreu, a Barcelona. Els números de telèfon són els mateixos, només varia el fax. Tota la informació la trobareu a http://escacs.cat/
11.- Ha mort Miquel Albareda Creus, un Mestre Nacional. Ara tan sols en queden dos. Una llàstima per als amants d'aquest esport. 
12.- Ja us podeu inscriure a un gran nombre de campionats que es disputaran a l'estiu, tots del Circuit Català. Per a més informació aneu a http://ajedreznd.com/.
13.- He creat el Twitter oficial del club i del bloc! Si voleu seguir al Club d'Escacs Peona I Peó a Twitter cliqueu aquí. Allà es penjaran el que pròximament es penjarà al bloc o el que està ja penjat!
14.- Ja ha sortit el nou FIDE! A AjedrezND encara no està penjat, però podeu buscar el nou FIDE a la pàgina web oficial de la FIDE; http://ratings.fide.com/
15.- Esperem publicar moltes de les coses que pugueu trobar a la pàgina web oficial de Peona I Peó!
16.- Els nostres sub-12 van acabar campions de Catalunya! La final que es disputava al Mas Guinardó (ja que eren els vigents campions) va ser un final d'infart, on el primer tauler Jordi Lladós va aconseguir fer escac i mat amb dama de menys. Al final, 2-2 contra el Llinars, i victòria del primer tauler donava la victòria als sub-12! Enorabona, campions!
17.- Està en joc L'Open del Barri Gòtic. Tots els resultats els trobareu aquí.
18.- També es juga semanalment l'Open de l'Ateneu Colón. Cliqueu aquí per a veure els resultats.
19.- A Vilafranca bona participació a l'Open de Vilafranca. Tots els resultats aquí.
20.- Comença el Campionat Absolut de Catalunya! Hi podreu trobar els millors jugadors federats a Catalunya. Escacs, i dels bons! Per a seguir el campionat cliqueu aquí.
21.- També comença el Campionat de Catalunya de Veterans! L'esperit dels escacs antics de Catalunya reviu amb aquest campionat. Tota la informació la trobareu aquí.
22.- Arranca l'Obert de Terrassa. Cap participació per part de Peona I Peó, però tota la informació la trobareu aquí.
23.- De moment, el Circuit Català té un líder provisional. El GM Alexis Cabrera. Els resultats de l'Open de Salou, que ja ha conclòs, els teniu aquí.
24.- També a conclòs l'Actiu del Catalunya Escacs Club. Varis jugadors de Peona I Peó l'han disputat. Per saber els resultats, cliqueu aquí.
25.- L'MI Miguel Muñoz Pantoja ha quedat campió de Catalunya Absolut, el GM Marc Narciso sub-campió. Els resultats aquí.
26.- Ha conclòs el Campionat per Equips de Barcelona! En categoria sub-12, Or, en sub-14, Or i plata, en sub-16, bronze, en categoria sub-10, or, i en categoria sub-8, plata. Podi en totes les categories. Gran campionat!
Resultats sub-16
Resultats sub-14
Resultats sub-12
Resultats sub-10
Resultats sub-8

27.- Finalitza el Campionat de Veterans de Catalunya. Tots els resultats aquí.
28.- Conclou l'Obert del Tupinamba. Orelvis Pérez ha quedat vencedor del Torneig descansant l'última ronda. Els resultats els trobareu aquí.
29.- El nostre mestre Álex Cuartas ha disputat l'Obert de Ciutat Vella, i tot i guanyar a la primera taula a Ramon Chalmeta s'ha hagut de conformar amb la segona posició del torneig. Josep Manuel López campió. Els resultats els trobeu aquí.
30.- Conclouen els Actius de Canovelles. El GM Fedorchuk guanya el torneig. Els resultats aquí.
31.- Anand manté la corona de Campió Mundial dels escacs al derrotar a Gelfand. Podreu veure totes les partides del millor jugador del món i els resultats de la final mundial aquí.
32.- Ha conclòs l'actiu de Mollet. Ai ai Cuartas, aquests vint punts negatius de FIDE... els resultats aquí.
33.- Ja us podeu inscriure en molts dels torneigs d'estiu del Circuit Català! Si no, podeu veure les bases dels torneigs. Tot ho trobareu a www.ajedreznd.com.
34.- Avui divendres 1 de juny ha sortit el nou ELO català. Podeu veure quan heu pujat (o baixat) aquí.
35.- Avui divendres 1 de juny comença el campionat del barri d'Horta-Guinardó que es disputa un any mes a l'Escola del Mar. De sub-14 en amunt jugarem unes semi-ràpides, els sub-8 faran un torneig individual i els sub-10 i sub-12 faran el clàssic per equips del barri. Les rondes comencen a les 18:00 h. Qui vulgui que es passi per l'Escola del Mar, que hi haurà molt bon ambient!
36.- Hem de felicitar a Marc Capellades, ara número 2 de Peona I Peó per darrera de la Sopiko, ja que ha guanyat l'Obert del Jake. Ha fet un enorme torneig i l'1 del rànking no ha fallat. L'enhorabona, Marc!
37.- Us deixo l'enllaç d'una pàgina web on es pot jugar a escacs online. Molt coneguda per tothom, és la web de Buho21. www.buho21.com. Us creeu un perfil i ja podeu començar a jugar! O si ho preferiu, us poseu de convidats i jugueu partides sense ELO!
38.- Ja surten els inscrits a Montcada... Montcada 2012.
39.- ESPECTACULAR Daniela Velasco! Ha guanyat el tram a l'Obert de Llinars! Des del club la felicitem i li donem tots els ànims a que aquest estiu ens regali algun trofeu més!
 Obert de Llinars Grup B

40.- I que gran Ferran Cervelló, que ha quedat VUITÈ de la general al Grup A, i s'ha endut copa i alguns calerons! Felicitats, Ferran!
Obert de Llinars Grup A

41.- Ha conclòs L'Obert d'Ajedrez ND. Al Grup A, victòria del peruà Jorge Cori, i al Grup B... Victòria de Gabriel Beaskoa! Ha fet un gran torneig i es merexia aquest primer lloc. Felicitats, Gabriel!
Open Ajedrez ND

42.- Richard Guerrero s'ha endut la victòria a l'Obert de Sant Adrià. Marc Capellades a quedat segon. Els resultats aquí.
43.- La web oficial de l'Open de Sants! Tota la informació del torneig i les bases aquí.
44.- Les bases de la Pobla de Lillet aquí.
45.- Els inscrits a Sant Martí... Sant Martí 2012.
46.- Els inscrits a Barberà... Barberà 2012.
47.- El FM Alejandro Barbero guanya l'Open de la Lira. Els resultats aquí.
48.- Vicenç Esplugas guanya el Memorial Calbet. Tots els resultats aquí.
49.- El MK Pere Mas guanya el Grup A dels Tancats del Maresme. Tots els grups, A, B, C i D aquí.
50.- El divendres 15 de Juny va concloure el Torneig de Peona I Peó, que es celebrava a l'Escola del Mar, al barri del Guinardó. Albert Pita va quedar campió, Daniela Velasco segona i Víctor Collell tercer. Va ser una última ronda renyida ja que l'Albert va perdre amb la Daniela i hi havia un triple empat, però per el desempat l'Albert es va endur el Torneig. Felicitats als campions!
51.- Miguel Muñoz Pantoja s'adjudica un altre torneig. Aquesta vegada el de l'Ateneu Colón. Els resultats aquí.
52.- El Memorial Llorente s'està jugant aquests dies, i podeu seguir la retransmissió en directe. Els resultats del Torneig el trobareu aquí i les retransmissions aquí.
53.- Orelvis Pérez campió de l'Obert del Barri Gòtic i arriba als 2500 virtuals. Els resultats aquí.
54.- Al Memorial Tal Carlsen s'emporta un altre torneig cap a casa després d'un torneig molt disputat. Els resultats els trobareu aquí.
55.- Al Memorial Llorente victòria novament d'Orelvis Pérez, que va fer un gran campionat. Cuartas va acabar amb 7 de 9. Els resultats aquí.
56.- El Campionat d'Espanya d'Edats ja ha arrencat. S'estrena amb la categoria sub-8. De moment porten tres rondes. Hi tenim un petit pre-benjamí que s'ha desplaçat fins a Andalusia, Nicolás Jiménez. Sort al campionat, Nico! Els resultats els trobareu aquí i la retransmissió en directe aquí.
57.- Ha finalitzat el Campeonato de España Puleva-Max de la categoria sub-8. L'únic jugador de Peona I Peó que s'havia desplaçat fins a Salobreña, Nicolás Jiménez, ha acabat fent tres punts de set. Una llàstima, en Nicolás portava tres de cinc i no va poder sumar cap punt més. Hem de felicitar al magnífic jugador del Tres Peons, Llibert Céspedes, ja que ha quedat campió d'Espanya fent la totalitat dels punts, set de set. De fet, hem de felicitar a tota l'expedició catalana, que ha fet un gran campionat. La classificació final aquí.
58.- Un cop acabat el Campeonato de España Puleva-Max sub-8, ha començat el sub-10. Peona I Peó compta d'un jugador una altre vegada, en aquest cas jugadora, Laura Povill, segona de Catalunya. De moment porta 1 punt de 3 i de ben segur que n'aconseguirà molts més. Molts catalans amb dos punts i mig; Joana Ros, Marc Rosàs, Arthur William Harutian i Héctor Sama. Els resultats els trobareu aquí i les retransmissions aquí.
59.- Aquests dies i fins el dia 3 s'està disputant l'Obert de Montcada. L'expedició de Peona I Peó és de les més nombroses que recordem. Al Grup A comptem de quatre jugadors, Jesús Ligero, Marc Capellades, Daniel Garcia Castellote i Oscar Garcia Castellote. Al Grup B, és on Peona I Peó ha de saquejar tots els podis. Hi juguen; Frederic Corrigüelas, Ferran Cervelló, Roger Cervelló, Gabriel Beaskoa, Marc Torrents, Pau Jover, Xavier Povill, Carlos Martínez, Víctor Collell, Jofre Custodio, Pablo Ji, Roger Martín, Jordi Lladós i Daniel Codina. De moment Ferran Cervelló i Pau Jover tenen la totalitat dels punts, dos de dos. Amb un punt i mig els segueixen Frederic Corrigüelas i Roger Cervelló, i amb un punts nombrosos jugadors.
Grup A
Grup B
Podeu seguir les partides en directe clicant aquí.

60.- S'està jugant també el Campionat de les Seleccions Autonòmiques amb participació òbviament de Catalunya, que en categoria infantil i en categoria cadet és la primera del rànking. La selecció infantil la componen; Pere Garriga, Llàtzer Bru, Alexandre Ventura, Cora Castellet, Daniela Velasco i Andrea Jausàs. La selecció cadet la componen; Carles Díaz Camallonga, José Pérez Cabas, Carlos Rojano, Elisabet Ruiz Font, Laura Martín i Gal·la Garcia. Catalunya suma de moment totes les victòries. Ànims a tots!
Retransmissió de partides; infantils.
Retransmissió de partides; cadets.
Els resultats; infantils.
Els resultats; cadet.

61.- Ha conclòs l'Obert de Terrassa. Joaquim Junyent campió del torneig. Els resultats aquí.
62.- Ha conclòs el Campeonato de España Puleva-Max sub-10. Laura Povill, l'única representant de Peona I Peó en aquest campionat, ha fet quatre punts de nou. Està força bé, tenint en compte que la Laura és una jugadora sub-10 de primer any i aquest és el seu primer Campionat d'Espanya. Pel que fa a l'expedició catalana, semblava que abans de la vuitena i novena ronda Marc Rosàs, del Club d'Escacs Llinars, podria aconseguir podi, però a la vuitena ronda va perdre i la novena també, en aquest cas contra el vigent campió de Catalunya, Sergi López Pajuelo. Destacar la dotzena posició al campionat de Sergi López Pajuelo, amb sis punts i mig. Amb sis punts trobem a Héctor Sama, de la Lira, i amb cinc i mig a Marc Rosàs del Llinars. Campió d'Espanya ha quedat Luis Rodriguez, de Castilla y León.
Campeonato de España Puleva-Max sub-10

63.- Ha començat el Campeonato de España Puleva-Max sub-12, amb quatre jugadors de Peona I Peó; Carlos Martínez, Xavier Povill, Jordi Lladós i Daniel Codina. Tots ells s'han preparat abans d'anar a Salobreña jugant algunes rondes de l'Obert de Montcada, demostrant un bon joc. Avui dia 2 ha començat el Campionat, amb les dues primeres rondes, que es disputaran avui. Els resultats i la primera ronda els trobareu aquí. Les retransmissions; aquí i aquí.

64.- També ha acabat el Campeonato de España de la Juventud, amb una fita històrica per part de Catalunya. Tant els infantils com els cadets han quedat campions de la seva categoria. Enric Garcia, de Peona I Peó, es va desplaçar fins a Alicante per fer de delegat en aquest campionat, i es veu que va fer una gran feina, ajudant a que Catalunya quedés campiona infantil.
Resultats infantil.
Resultats cadets.

65.- Conclou l'Obert de Montcada 2012, amb uns resultats esplèndids per als jugadors de Peona I Peó. Roger Cervelló ha quedat primer absolut del Grup B amb set punts i mig de nou. Un gran campionat per al Roger. Destacar les posicions de Pau Jover i Frederic Corrigüelas, que han quedat dissetè i divuitè respectivament. I felicitar un any més per al bon campionat de Ferran Cervelló, que aquest any ha quedat segon de tram, i quedant novè de la general. En quant al Grup A, Peona I Peó disposava de quatre jugadors; Daniel Garcia, Oscar Garcia, Jesús Ligero i Marc Capellades. El FM Marc Capellades ha quedat segon de tram quedant trenta-novè de la general. Jesús Ligero ha acabat fent tres punts, els mateixos que Oscar Garcia. Daniel Garcia ha fet tres i mig. Un gran campionat per part de tots!
Grup A
Grup B

66.- També va finalitzar el Campeonato de España Puleva-Max sub-12, amb una gran actuació de Peona I Peó i una grandíssima actuació catalana. A Carlos Martínez se l'ha de felicitar pel seu campionat. El campionat va començar d'una forma una mica incerta per als jugadors de Peona I Peó, però quan el GM Alex Cuartas va arribar va començar a anar molt millor la situació. Carlos Martínez es va posar amb sis de vuit a falta d'una ronda per a que acabés el campionat, Xavier Povill en duia cinc i mig. Els altres dos sub-12, ambdós de primer any, Daniel Codina i Jordi Lladós, portaven tres i mig cadascun. A Carlos Martínez la sort no li va somriure i després d'una combinació per part de la seva rival, va acabar perdent la partida. El Carlos es podria haver posat amb set i mig de nou i optar a alguna cosa, però no va ser així. Una llàstima, Carlos. Estem segurs que tenies el nivell suficient per quedar campió d'Espanya. Xavier Povill, per la seva banda, va fer una última partida espectacular guanyant a Jaume Ros i acabant el campionat amb set punts. Quin gran campionat del Xavier, l'enhorabona! El Jordi va guanyar a la darrera ronda aconseguint la meitat dels punts, mentre que el Daniel va fer taules i va fer finalment quatre de nou. Els convidem a tots a que l'any que ve tornin a participar en aquest campionat en les seves respectives categories. L'enhorabona a tots, nois!
Classificació final

67.- Està en joc l'Obert de Barberà, sens dubte un dels millors oberts d'Espanya. Al Grup A Peona I Peó compta d'un sol jugador, Guillem Subirachs, un jugador molt valent, ja que el Grup A és un grup realment dur. Ànims, Guillem! Al Grup B, comptem de dos jugadors; per una banda, Marc López, que ocupa la tretzena posició al rànking inicial. Per l'altre, al vigent campió del Grup C de Barberà, Gabriel Beaskoa, que aquest any ha anat al B deixant enrere el Grup C. I finalment al Grup C, Peona I Peó compta també de dos jugadors; Lluc Sagristà, vuitè del rànking i amb aspiracions a quedar primer, i Víctor Collell, que si no pot quedar primer de la general intentarà guanyar el premi sub-16. Ànims a tots!
Grup A
Grup B
Grup C

68.- També està en joc l'Obert de Benasque. Dos jugadors de Peona I Peó s'han desplaçat fins a Osca, Aragó, per intentar fer un bon torneig. Són ni més ni menys que Frederic Corrigüelas i Ferran Cervelló, que ocupen posicions de rànking molt endarrerides malgrat el gran nivell del torneig, i és que fins al 180 molts d'ells són titulats. Des d'aquí els hi desitgem molta sort i que us vagi un torneig fantàstic, nois!
Pàgina web oficial
Rànking Inicial

69.- Està en joc el Campeonato de España Puleva-Max sub-14, amb la participació de la prometedora jugadora de Peona I Peó Daniela Velasco. La Daniela intentarà fer els màxims punts possibles per a tornar a quedar entre les tres millors femenines del torneig. El torneig és molt dur però tots confiem en la Daniela. Ànims!
El rànking inicial i les rondes

70.- Ha conclòs l'Obert de Torredembarra. El FM cubà Juan Carlos Obregón campió del torneig. Cliqueu aquí per veure els detalls del torneig.

71.- L'obert de Barberà acaba amb molt bon sabor de boca per als jugadors del club. A la darrera ronda, dels cinc jugadors que participaven (Guillem Subirachs, Marc López Forn, Gabriel Beaskoa, Lluc Sagristà i Víctor Collell) van puntuar tots; quasi fem pleno. Quatre i mig de cinc, taules del Guillem al Grup A contra una WFM. Tots els demés van guanyar les seves partides, i no només això, sinó que en Lluc i en Víctor (ambdós jugadors del Grup C) han quedat tercer i setè de la general respectivament. Cal dir que en Lluc s'ha endut seixanta euros i un trofeu cap a casa després de guanyar a l'última ronda a Joe Rahal, mentre que en Víctor va guanyar les quatres últimes partides (Manuel Garcia, Iñaki Orio, Eduard Serentill i Jonathan Terrones) i a part de quedar setè de la general s'ha proclamat campió sub-16 amb un punt de diferència respecte al segon classificat, el sub-10 Sergi López Pajuelo. En Víctor s'ha endut copa i s'ha quedat amb mal desempat, de lo contrari s'hagués endut 20 euros. Al Grup B bones les actuacions de López Forn i de Beaskoa, que han acabat amb cinc punts i mig cadascun, quedant tretzè i vint-i-unè de la general respectivament. I per acabar, al Grup A, Guillem Subirachs ha acabat fent tres i mig de nou, demostrant ganes i bon joc. L'Enhorabona a tots, nois!
Classificació final; Grup A
Classificació final; Grup B
Classificació final; Grup C

72.- En marxa l'Obert de Sant Martí, amb una participació molt numerosa en quant a jugadors del club. Al Grup A comptem de cinc jugadors, mentre que al B ni més ni menys que quinze. Tots ells voldran fer un bon paper en aquest torneig i si ens podem endur algun trofeu cap a casa millor que millor. A la primera ronda han saltat algunes sorpreses, com les taules de Marc López i d'Enric Masferrer al Grup A contra un IM i un FM respectivament, i al Grup taules de Laura Capellades i de Víctor Collell que no han passat tall. Ànims a tots!
Grup A
Grup B

73.- Conclou el Campionat d'Espanya sub-14, on Moises Ucles, d'Andalusia, ha quedat campió d'Espanya, seguit dels jugadors David Alvarez, de Castilla y León, y Julio Suárez, gallec. Pel que fa a la participació catalana destaquem la novena i desena posició de Llàtzer Bru i Pere Garriga respectivament, tot i que voldrien haver fet un millor campionat. L'única jugadora de Peona I Peó que s'havia desplaçat fins a Salobreña, Daniela Velasco, ha acabat fent tres i mig de nou, fent un inici de torneig irregular i intentant remuntar a les últimes rondes. S'ha de felicitar a la Daniela pel seu empeny i les seves ganes, i per les seves taules a la primera ronda contra l'1 del rànking! Recordem que la Daniela és una jugadora de primer any i que l'any que ve, si tot va bé, tornarà a participar en aquesta mateixa categoria. Enhorabona, Daniela!
Classificació final Campionat d'Espanya sub-14

74.- També ha finalitzat el Campionat d'Espanya sub-16, però malauradament no comptàvem de cap jugador del club. La participació catalana era força numerosa, i finalment la jugadora Gal·la Garcia-Castany es va endur la plata al podi femení, per darrera de la WFM Irene Nicolás. Ha estat un bon torneig per als jugadors catalans que han tingut opcions ben bé fins al final. L'enhorabona, nois!
Classificació final Campionat d'Espanya sub-16

75.- Finalitza l'Obert Internacional de Sant Martí. Un total de 20 jugadors del club han jugat des del 13 fins al 21 de juliol aquest campionat. Al Grup A Peona i Peó comptava de 5 jugadors, mentre que 15 ho feien al B. Al Grup A el millor classificat del club va ser novament Marc Capellades, que va aconseguir assolir la meitat dels punts. Al Grup B, el millor classificat va ser Pau Jover, que va acabar vuitè de la general.
Grup A
Grup B

76.- Finalitza el Campionat d'Espanya sots-18 amb polèmica per part de la Federació Catalana. Marc Sánchez no es presenta a l'última ronda i és eliminat del Torneig. Els resultats aquí.

77.- Hammer campió de l'Obert Internacional d'Andorra. Cliqueu aquí per veure els resultats finals.

78.- Vorobiov campió de Sitges.

79.- Jorge González guanya els Actius d'Olot.

80.- El Sabadell ascendeix a Divisió d'Honor al Campionat d'Espanya per equips.

81.- Josep Oms guanya a la Pobla. Frederic Corrigüelas a punt de donar la sorpresa! Marc Capellades s'endú el tram i Ferran Cervelló primer sub-16.

82.- Alejandro Jiménez guanya a Badalona.

83.- Andrés Felipe Gallego guanya el torneig Vila de Poblenou.

84.- Mirzoev guanya a Figueres.

85.- Alexander Ipatov, del Club d'Escacs Barberà, campió del món sub-20. Els resultats aquí.

86.- Finalitza el Campionat d'Europa de joves.

87.- Gajewski guanya a Sants.

88.- A l'Obert de Manresa victòria d'Ibarra.

89.- Sergi Segura guanya les ràpides de la Festa Major de Pineda de Mar

Inauguració del bloc

I bé, s'inaugura aquest bloc amb una única finalitat; que els peons i les peones (i gent de fora el club també) pugui seguir una mica tot el que envolta el club i perquè no, el món dels escacs, i sobretot, els escacs a Catalunya. Podreu seguir els pròxims campionats, els campionats en joc, i em podreu fer suggerències via Facebook (Víctor Collell) via E-Mail (victorcollell@hotmail.com) via Gmail (Victuu.blondie@gmail.com) o via Twitter (@vozfarmaceutico). A través del Grup del Facebook de Peona I Peó penjaré les últimes novetats i el que pròximament sortirà al bloc, i intentarem que a la pàgina de Peona I Peó es pugui penjar l'enllaç d'aquest bloc i que molta gent el pugui veure. També penjarem les cròniques dels campionats que un servidor juga, o sinó, també intentarem penjar altres coses que pugui publicar altre gent del club, (és una indirecta, m'agradaria que es pogués penjar aquí també el Butlletí. Moltes gràcies!