dimecres, 8 de maig del 2013

Notícies

Estrenem nou apartat de Notícies aprofitant que comença la nova temporada. S'anirà renovant setmanalment. L'apartat de Notícies de la temporada passada quedarà tal i com està.

1.- La primera notícia serà dedicada a L'Olimpíada a Istanbul, que finalment va guanyar Armènia. No comptàvem de cap jugador del club, però estem convençuts que algun dia una de les nostres perles de la cantera serà capaç de disputar una Olimpíada. Comptàvem, però, del nostre mestre i entrenador Alex Cuartas, que va representar a Colòmbia, sent-ne el primer tauler. Va aconseguit cinc punts i mig de deu, amb una performance de 2472 i jugant partides duríssimes, com contra el serbi Ivan Ivanisevic, partida que va entaular. Des d'aquí el felicitem i li donem l'enhorabona per aquesta Olimpíada que va disputar.
Pàgina web oficial de la Olimpíada a Istanbul

2.- El dia 8 de setembre va concloure el V Obert Torxa, o com es diu ara, el V Obert d'estiu d'escacs base del Guinardó, campionat en que el Club n'és l'organitzador. Hi ha hagut emoció fins al final en aquest torneig que creix any rere any, on es respira un ambient molt bo. Torneig que finalment s'ha endut el jugador del Vila Olímpica Xavier Martínez Pla, amb uns espectaculars sis i mig de set, entaulant només amb el primer del rànking i segon classificat de la general, el jugador del club Marc Torrents. Els dos jugadors han sigut acompanyats al podi per la campiona del Torxa 2011, la jugadora d'EDAMI Andrea Jausàs. Daniela Velasco, Xavier Povill i Carlos Martínez, tots tres jugadors del Club, van fer els mateixos punts que l'Andrea, però amb pitjor desempat. També van fer els mateixos punts, cinc, l'Oriol Panadès, del Llinars, i el Dani Riu, d'EDAMI. Amb quatre punts i mig, Max Orteu, de l'Escola d'Escacs de Barcelona i guanyador del Premi de Bellesa, i Llum Cardó i Jaume Lladós, ambdós jugadors del Club. Esperem que l'any que ve es torni a celebrar aquest torneig ja clàssic dels escacs base.
Classificació final; V Obert d'estiu d'escacs base del Guinardó (anitc Torxa)

3.- Jonathan Cruz es proclama campió del Campionat de Catalunya de ràpides. Marc Capellades acaba finalment vintè amb cinc punts i mig. Marc Torrents amb tres punts. Els resultats aquí.

4.- La Federació Catalana d'Escacs ha canviat el model de la seva pàgina web.  Ara ja està en marxa la nova pàgina web. La podeu consultar aquí.

5.- Ja surten les bases del Campionat de Catalunya per equips d'edats. Aquest any, Peona i Peó presentarà com ja és habitual equip en totes les categories, i en algunes equips B i C. S'ha de demostrar que tenim la millor cantera de Catalunya! Ànims! Consulteu les bases aquí.

6.- El Sabadell fitxa a Paco Vallejo com a reforç per al Per Equips de Catalunya, que començarà al Gener. El reforç més important fins al moment, que ajudarà molt al Sabadell per aconseguir el títol de la Divisió d'Honor catalana.

7.- La FIDE baixa l'edat dels veterans fins als 50 anys. És la notícia més important d'aquesta setmana de la Federació Internacional d'Escacs.

8.- Podeu seguir tot sobre el Club d'Escacs Peona i Peó a la pàgina oficial a Facebook del club. Allà hi penjarem les renovacions de la pàgina web oficial i del bloc de Peona i Peó. Per seguir l'actualitat del club i dels escacs a Catalunya i totes les notícies del món dels escacs, seguir a Peona i Peó al Twitter de Peona i Peó.
La pàgina web oficial de Peona i Peó; peonaipeo.com.
El bloc de Peona i Peó; peonaipeo.blogspot.com.es
La pàgina a Facebook de Peona i Peó
El Twitter de Peona i Peó

9.- Finalitza el Campionat d'Espanya d'Adults, amb Julen Luis Arizmendi com a Campió d'Espanya per millor desempat que el català Miguel Múñoz. Un altre català, Àlvar Alonso, completa el podi.
Classificació final del Campionat d'Espanya Absolut.

10.- En marxa els Territorials a Catalunya per la prèvia del Campionat de Catalunya Absolut. S'estan disputant els Territorials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Segur que en algun o altre hi ha algun jugador del club!
Territorial de Barcelona
Territorial de Tarragona
Territorial de Lleida
Territorial de Girona

11.- Finalitza el Campionat de Catalunya d'edats per equips de sots-8 a sots-16. Peona i Peó demostra que és una de les millors pedreres de Catalunya aconseguint més ors que cap altre club. Ens hem endut dos ors (sots-8 i sots-12) i un bronze (sots-14). El Campionat va ser una gran experiència per als jugadors del club i el nivell de joc va ser extraordinari. En breu penjarem les cròniques al bloc.
Campionat de Catalunya d'edats per equips

12.- Magnus Carlsen es proclama campió del Gran Slam de Biblao per millor desempat que Fabiano Caruana. Amb aquesta victòria, Carlsen demostra ser un dels millors jugadors del moment.

13.- Tres guanyadors del Gran Slam de LondresVesselin TopalovBoris Gelfand i Shakhiryar Mamedyarov.

14.- El SOCAR Azerbaijan s'ha proclamat campió d'Europa de clubs. Els resultats aquí.

15.- Tomás Serra campió d'Espanya de veterans. Els resultats aquí.

16.- El jove jugador rus Sanan Sjugirov es proclama campió del Magistral Casino de Barcelona, demostrant un gran joc i sent una gran promesa per al futur. Els resultats els trobareu aquí.

17.- El Sestao s'imposa al Campionat d'Espanya de clubs. Mala actuació dels equips catalans a la Divisió d'Honor. Tots els resultats els trobareu aquí.

18.- Joaquim Junyent s'imposa al Campionat de la Catalunya Central. No contàvem de cap membre de Peona i Peó en aquest torneig. Els resultats aquí.

19.- L'espanyol David Antón acaba novè al Campionat del món d'edats. Demostra bon joc i ser un dels millors jugadors joves del moment.

20.- Finalitza l'Obert de Martorell, on hem pogut veure la participació d'alguns jugadors de Peona i Peó. Al Grup A s'ha imposat Antonio Gual. Els resultats aquí.

21.- Didier Fernández, del Gerunda, campió del Grup A del Memorial Joan Gelpí, el XXVII Torneig de la Costa Brava. Els resultats aquí.

22.- Des de fa més d'un any, que el nostre club, Peona i Peó, ha estat editant un butlletí mensual, amb el nom de "Butlletí d'escacs de Peona i Peó", on jo mateix hi col·laboro. Des de fa uns dies, l'editor del butlletí mencionat, Marc López Forn, ha decidit que el Butlletí deixarà de portar el nom del club i passarà a anomenar-se Columna Oberta. Desconeixem però si el Club d'Escacs Peona i Peó seguirà editant un Butlletí mensual amb el seu nom. Podrien veure's modificats alguns detalls de l'antic Butlletí, ho veurem l'1 de gener.

23.- El mexicà Alberto Ramírez es proclama campió del Vila de Gràcia.

24.- Jonathan Cruz campió del Tancat de Sant Martí.

25.- Antoni Gual, Víctor Lillo, Albert Ramón i Carles Moreno es proclamen campions dels Territorials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona respectivament.
Territorial de Barcelona
Territorial de Girona
Territorial de Lleida
Territorial de Tarragona

26.- L'equip català Cerdanyola del Vallès, format per Llàtzer Bru, Marc Pozanco, Roger García, David García Playà i Pol Sánchez, es proclama campió d'Espanya per equips al Festival Bali, a Benidorm. Felicitacions!

27.- Beatriz Alfonso es proclama campiona del Femení de Catalunya.

28.- El colombià Jorge González es proclama campió del Tancat per norma de Mestre Internacional de Lleida.

29.- Oscar Ruiz Mata campió de l'Obert de Cerdanyola. Hi trobem participació de Peona i Peó.

30.- Molta participació en general, però també de joves de Peona i Peó, i amb diferents podis! Albert Ezquerro guanya el sots-20, Ferran Cervelló el sots-14, Carlos Martínez segon classificat al sots-12, i Nicolás Jiménez segon classificat al sots-8 al Campionat de Catalunya d'actius per edats disputat a Cotxeres de Sants. Felicitacions!

31.- Jaime Alexander Cuartas campió del Memorial García Ilundain. Felicitacions!

32.- Azer Mirzoev campió del Torneig Magistral Internacional Elgoibar.

33.- Finalitza l'Obert Internacional d'escacs del Guinardó, torneig en que Peona i Peó n'és l'organitzador. El campió del Grup A finalment ha estat el jugador de la Penya d'Escacs Cerdanyola, el GM Miguel Muñoz. El màxim representant del Club en aquest Grup A ha estat el Mestre FIDE Marc Capellades, amb sis punts. Del Club també destaquem a jugadors com Òscar García Castellote, amb cinc punts i mig, o Jordi PobletEnric Masferrer i Juan David López Perdomo, amb cinc punts cadascun. Hi ha hagut molta participació i el torneig ha transcorregut sense problemes.
Al Grup B el millor classificat ha estat Josep Lluís Lliberia, del Foment Martinenc, acabant imbatut al torneig. De Peona i Peó destaquem la novena posició de Francesc Xavier Cardó, o la onzena posició de Daniela Velasco. També destaquem els cinc punts i mig d'Adrià Pérez.

34.- Finalitza la Copa Catalana d'escacs fase de Barcelona, amb una molt bona participació de Peona i Peó. El Club ha demostrat molt bon joc i finalment ha acabat vuitè. El campió ha estat el vigent campió del Campionat de Catalunya per equips absolut l'Escola d'Escacs de Barcelona (EEB).

35.- El GM Haslinger s'adjudica l'Open de Sevilla.

36.- Magnus Carlsen campió del Grup A del TATA Steel Wijk aan Zee. Fernando Peralta, de la Penya d'Escacs Cerdanyola, segon classificat al Grup C. Tots els resultats a la pàgina web oficial del torneig.
www.tatasteelchess.com

37.- Nikita Vitiugov campió de l'Open de Gibraltar.

38.- Oriol Delisau del Sant Andreu en el sots-18, Martín Forsberg del Foment Martinenc en el sots-16, Xavier Martínez Pla del Tres Peons en el sots-14, Andrea Jausàs d'EDAMI en el sots-12, Llibert Céspedes del Tres Peons en el sots-10 i Arnau Castillo del Vila Olímpica en el sots-8 són campions de Barcelona de les seves respectives categories. Per veure una notícia i una crònica més àmplia més àmplia, vegeu l'entrada al bloc (i també article del Butlletí de Peona i Peó mes de març i Revista Columna Oberta) Conclou l'Escolar.

39.- Josué Expósito campió de l'Obert de Tres Peons. Destacada participació de Peona i Peó en aquest torneig. Classificacions aquí.

40.- Arturo Vidarte es proclama campió del Torneig Clàssic de Sant Martí. Els resultats aquí.

41.- David Álvarez al sots-8, William Harutian al sots-10, Gerard Ayats al sots-12, Alexandre Ventura al sots-14, Marc Pozanco al sots-16 i el FM Marc Sánchez al sots-18 són els campions de les seves respectives categories de Catalunya. Els resultats els trobareu aquí.

42.- Marc Campos campió de l'Obert de Sabadell. Resultats aquí.

43.- El FM Marc Sánchez aconsegueix una norma de Mestre Internacional quedant campió del Tancat d'IM de Sabadell. Els resultats aquí.

44.- El IM Hipòlit Asís aconsegueix una norma de Gran Mestre quedant campió del Tancat de GM de Montcada. Els resultats aquí.

45.- El català Daniel Alsina s'adjudica l'Obert de Donostia. Els resultats aquí.

46.- Elisabet Ruiz campiona absoluta de Catalunya. Els resultats aquí.

47.- Magnus Carlsen guanya el Matx de Candidats a Londres i s'enfrontarà a Anand pel Campionat del Món. Els resultats aquí.

48.- L'Escola d'Escacs de Barcelona campió de la Copa Catalana. Els resultats aquí.

49.- Pere Emilio Fernández campió de l'Obert d'escacs La Lira. Els resultats aquí.

50.- Vesselin Topalov campió del Renova Group Grand Prix. Els resultats aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada